sirius8 37+0 da doğum yaptım tansiyondan dolayı. Önceki doktorum önlem amaçlı atılması lazım demişti ama tayinle başka ile gittik malesef. Burada ilçe devletteki doktor atılmaz dedi üniversite hastanesine gittim 2 doktor gerek yok dedi. Perinatolojiye bile göndermeyi uygun görmediler biz takip edeceğiz gerekirse acil atılır burada onlem amaçlı dikiş atılmıyor dediler. Ne alakaysa çok sacma. Progestan bile kullandirmiyorlardi benim eski doktorum vermiyorlarsa da sen parayla al kullan dedi dozunu da söyledi. Daha sonra detaylı ultrason yokmuş koskoca üniversite hastanesinde, şehir Hastanesi’ne yeni perinatolog gelmişti öncesinde yoktu hamileliğim boyunca, 19+5 de ona gittim önlem amaçlı atılması gerekirdi ama artık zamanı geçmiş rahim ağzı da çok iyi artık kısalma görürsek acil atarız dedi ve progestan yazdı hatta yazmamalarına çok şaşırdı kendim alıp kullandığım için de iyi yapmışsın dedi. Ama normal gebe takibi yapmadığı, sadece detaylı yaptığı için rakiplerimi kabul etmedi 🥲 ama sen burada doktorlarımızla devam edersen ben onlarla iletişim halinde olurum zaten o şekilde devam ederiz dedi bende şehir Hastanesi’nde devam etmeye karar verdim. 4 saatlik bir yol ile izine gitme işini danıştım olur dedi. İzine gittikten 2-3 gün sonra tansiyon yükselmesiyle acile gittim ve bir baktılar rahim ağzı 10mm olmuş hunilesme var acilen hastaneye yatırıp dikiş atıldı. Daha sonra memlekette kaldım doğuma kadar yattım aileler baktı hep doğumu da orada yaptım perinat takipliydim.
Hatta oradaki doktorlar da çok şaşırdı seni nasıl riske atarlar nasıl dikiş atılmaz keşke buraya gelseydin falan diye kizdilar da dikiş atılacağını bilseydik giderdik. Bundan sonra hamilelik olduğu durumda oraya gidip dikiş attiracagim burayla uğraşmadan.
İlk hamileliğim de serklajli olduğum halde enfeksiyondan erken doğum olmuştu oğlum 2 gün yaşamıştı. Buradaki doktorların savunması da enfeksiyondan doğum yapmışsın rahim ağzı yetmezliği tanın yok kesin olarak , 2-3 kere erken doğum veya ileri hafta düşük olması lazım öyle dikiş atılır demişlerdi 🤦🏻♀️