Yagmustoprak1 Merhaba 25. Haftaya giricem yeni doktora baslıcamda sabah saatine randevu alıp ac karnına gidip hem muane hem seker yüklemesi oluyo mu tekrar sonuc icin gittigimde muaneye para vermemek icin diyorım
Nisanmomy Yagmustoprak1 oluyor canım ben muayeneye gittim doktorum şeker yüklemesi için talep açtı. Muayene günü tok olduğum için bir kaç gün içinde gidip yaptırdım.
Yagmustoprak1 Nisanmomy peki muaneye gidiyorum ya mesela o gün talep açıcak bende aç karmına diğer gün gidip vericem ya testi sonucu için tekrar gittiğimde muane ücreti alır mı doktor benden
Nisanmomy Yagmustoprak1 normalde çoğu hastanede muayene ücreti ödedikten sonra 10 gün içinde ücretsiz kontrol hakkınız oluyor. Hastaneden bilgi alabilirsiniz muayene sonrası ücretsiz kontrol kaç gün diye sorun söylerler. Kontrol süresi içinde giderseniz ücret almazlar. Benim sonuçlarım çıktıktan sonra doktorumla mail yoluyla yazıştık benim bilgilendirdi. Randevunuz erken saatteyse isterseniz aç gidin doktor talep açınca hemen yaptırırsınız
tugceatlass Nisanmomy bana ilk gebeliğimde şeker yüklemesi yaptırmadı doktor gerek yok dedi ikinci gebeliğimde 7 haftadayım neye göre isteyip istemiyorlar biliyor musunuz
Nisanmomy tugceatlass ailemde şeker hastalığı olan yok bunu doktoruma sordum. Gebelik şekeri gebelikte ortaya çıkan bir durummuş anti insülin hormonun artması gibi durumlarda ortaya çıkıyormuş. Ailede şeker geçmişi olmayan ama gebelikte şeker hastalığı olan kişiler olabiliyor bu nedenle tedbir amaçlı tüm hastalarımdan istiyorum demişti
Monarosa22 Ben gittiğimde yarın gel saat geçti demişti birer saat arayla kan veriyosunuz o yüzden bi kaç saati alıyor