Yilmayse böyle gidersen 6 aydan sonra ayda 6-7 kilo alırsın dedi bana 🙈 o zaman hormonlar değişiyormuş kilo alımı hızlanıyormuş o zaman da tansiyon/şeker sorunu olup bebeğe ve bana zararı olabilirmiş o yüzden beslenme konusunda şuan dikkatli olmaya çalışıyorum hamur ve ambalajlı gıdalar kesinlikle yasak, çok istersen ekmeği sadece siyez ya da çavdar tüketebilirsin. Sabahları 2 yumurta öğlenleri bakliyat akşamları etli protein (beyaz et olursa balık olmalı) mutlaka almak lazımmış bir sebze olacak yemeklerin yanında ama ev yemeği yenecek dışarda yenmeyecek. Bir de yemeklerden 3 saat sonra bol yoğurt (günde toplam 1 kg bulacak şekilde ve ev yoğurdu olacak) yoğurt 1 kg tüketemediğin zaman 1 kiloyu sütle tamamlayacaksın ama öncelikli tercihin yoğurt olsun dedi hatta gece uykundan kalkıp bir şey yiyecek olsan yoğurt yiyeceksin dedi bir de yemek aralarında çiğ kuruyemiş gibi şeyler badem ceviz falan (ceviz yeni kırılıp yense daha faydalıymış)
Daha bir dünya şey saydı keşke ses kaydı alsaydım 🙈 çok uzun oldu ama temel olarak böyle şeyler anlattı doktor. Bu bana özel değil tüm hamilelerin (hatta hamilelik haricinde de) uyması gereken bir şey bence ama zor