Öncelikle merhaba arkadaşlar ;
Tüm hamiş annelerimize rabbim kolaylık versin biz 37 de elendik hamdolsun🥰🤲
Bayaa zor oldu bugunlere gelmekkk çünkü hamileligim başında çıkan tansiyon la ve 12. Haftamda ögrendim hipertansiyon oldugunu doktor bebegi almamızı yoksa bana zarar verecegini bu hamileligin asla 9 ay sürecegini soyledi kardolojiye gonderdi oda bebegi alalım ya sen ölürsün beklersen ya bebek dedi bende kabul etmyerek herseyi goze alarak ben bu hamilileligim sürdürmek istiyorum dedim alfamet verdiler gunde 12 adet iciyordum bazen 9 tane falan 8. Aya geldik sonra rahatsizladim tansiyonum 18 lere cikmaya basladi hasyaneye yatisim yapildi 36. Haftada bu arada bu ikinci gebeligim birdr 5 yasinda kızım var
Yatisim yaapildi ve yatarak 37. Haftaya gelecegimi soyledi doktor neysre yattim bi hafta kizımı ozluyordum onun icin cikmak istedim kac kez ama birakmadilar neyseee sonrasinda geldi o 37. Haftaaa ☺️
Sabah dogum olacagini soyledi doktorum bu arada sehir hastanesinde dogumum oldu ve kendi doktorum dan okadar memnunum ki onu cok seviyorum ben öyle guzel oyle ilgili doktor hic gormedim🎀
Sabah işte sezeryan saaatim geldi ilk beni alacaklardi ameliyata bekletmek istemedi doktorum tansiyonum firlamasin diye ve ilk gebeligim genel anesteziydi busefer spinal yapacam seni uyutmicaz dedi bende panik atak var ben genel anestezi istiyorm dedim ama doktor kabul etmediiii spinal olacaksin dedi
Oyle korkuyordum ki cok zor saniyordum ve iyikide spinal oldum🤍🌸 sonra sabah oldu işte hemsireler geldi odama ameliyat kiyafeti giyip sonda takacagini soyledi bende en korktugum sondaydi ilk kizimda dogumum da sondadan bayilmistim
Ama busefer cok kolay oldu 2 dk sürmedi taktı hemsire beni ameliyat haneye indirdiler tam 8 de masaya koydular anestezi uzmani hep basimdaydi cok iyilerdi hepsi bana korkma yaninda biz varız dedi elimi tuttu belinden spinal ignesi yapilcak basini ey dedi eydim igne yapilirken aslaa korkmadim asla korkulacak bisey degil oda ben panik atak hastasiyim ufacik sinek isirigi gibi o arada kendi doktorum girdi elimi tuttu korkma sadece sakin ol uzan dedi uzandim aslaa yukari bakmadim gorunuyordu isiktan ben uzanir uzanmaz 1 dk bile gecmeden doktoruma ben korkuyorum dedim korkma bak bebegin dedi 1 dk bile sürmeden bebegimi cikardi gosterdi bana anestezi uzmani o arada sürekli sakinlestirici vuruyor bana sonra bebegi gosterip hemen goturduler giyindircez dediler o arada biraz basim döndü soyledim hemen bitane ilac yaptilar migdem bulandi dedim hemen bitane daha yaptilar ve aslaaa agri falan bisey hissetmiyorsunuz zaten inanki cok kolay asla oyle zor bisey degil
Sonrasinda dikime gecildi surekli benimle konusuyolar basimda duran kisi surekli anlatiyor korkma simdi seni kapatiyolar az kaldi diye sonra bebegim geldi yanagima koydular optum geri gotueduler o arada annemlerden falan kiyafeti almislar sonra 45 dk dikim işlemleri sürdü sonra bitti dediler doktorum gordunmu cok kolay oldu dedi bende evet dedim ve doktorum gitmis artik o arada beni de masan sedyeye aldilar bekleme salonuna gotueduler ısıtıcı bisey var onla beni ısıttılar uyusukken gelip hemsire iki kez karnıma bastı pis kanı bosaltmak icin bu islem 1 dk falan sürüyor ama agrisi var uyusuk olmasina ragmen hissettim kanı bosaltiyolar oyle basarak sonra 1 saatin ardindan beni normal odaya aldılar bebegim gelmemisti bir saat sonra geldi odaya girdigim an hemsireler geldi tekrar karnima bastı elleriyle kani bosalttilar 7 kez falan basıldı 5 saat sonra uyusukluk gecince kalkip yuruceksin dediler 5 saatt gecti gelip bacagimdan igne yapip beni kaldirdilar cok kolay oldu kalkmam asla agrim.olmadı aksama kadar hep yurudum kizim ziyaretime geldi onu karsiladim falannnnn cok cok iyiydim amaaa bir andaaaaa basima agri girdi ve beni az kalsin delirtiyordu kac tane serum takildi agir serumlar narkotik serum 2 gun boyunca ve ben artik aklimi kaybediyorum dedim cocugu falan emzirmeyi birakin kafami yastiktan kaldirinca bagiriyordum uzaninca agrim geciyor ama ayaga kalkinca deliriyordum arastirildi spinal anesteziden omurilik sıvı kaybı olmus bende oda beyne agrı yapıyormus ve bunun tek tedavisi epidural kan yamasıymış yani omurilikten sadece bir damla sıvı akmış cok nadir arada olurmus böyle
Sonra beni hemen ameliyat haneye indirim anestezi uzmanlari gelip kolumdan kan alıp belimden yapılan spinal ignesi yerine tekrar spinal yapıp kolumdan aldigi siviyi belimden bana geri verdilerr zorlu islemdi ama yapildigi an kus gibi oldum beynimdeki o agri cikti sukurler olsun rabbim kimseye yasatmasin okadar degisik bir agriydiki öldüm sandim ama sezeryan okadar kolayki inanın korkulacak bisey yok benim basima gelen bu talihsizlik herkese olacak degil cok sukur taburcu olduk evimize geldik şuan iyiz sadece tansiyonum asla düsmuyor onun icinde dua edin lütfen 4 günlük olduk bile cok uzun oldu ama helal edin 🌸dogumun vajinal dogumu olsun sezeryan dogumu olsun her turlusu zor ama hepsi gececek sakin kalın akisina birakin arastırmayın bilincsiz sekilde gidin ben cok arastirdim cok korktum ama öyle degilmis genel anestezi spinal anestezi yapmis biri olarak her ikisnide gormüş olarak sorsanız spinal derim yinede sormak istediginiz varsa sorabilirsiniz .🤍🌸🌸🌸🌸🌞🌞🌹