Kızlar bu postu açtığıma hala inanamıyorum 🥲 Cuma günü 39+6da rutin kontrolüme gittim sıfır açıklık vardı ama ağrılarım başlamıştı. Bebeğin kalp atışı güven vermediği için güven vermeyen nst nedeniyle yatış yapıldı. Yatıştan çok kısa süre sonra bebeğin kalp atışları düzeldi ama benim hafif sancılarım başladı açıklık bir parmak oldu dediler. İlk yatış yaptığımda yani cuma gecesi yeliz çolakoğlu nöbetçiydi. Çok tatlı bir kadınmış gerçekten. Ben Necati hoca takipliyim ama onada gidilebilirmiş. Neyse cumartesi günü oldu Yusuf Yekta Kılınçalp nöbeti devralmış. Bana sancı hissediyor musun diye sordu. Evet ama beni çok zorlayan sancılar hissetmiyorum dedim. Cumartesi saat sabah 10 buçukta beni taburcu etti. Eve gittim direkt uyuyacaktım çünkü tüm gece nst bağlı olduğum için uyumamıştım. Neyse çok uzun oluyor kusura bakmayın her ayrıntısını hatırlayacağım bir iki gece yaşadık. Misafir gelecekmiş annemlere biraz yardım ettim ayakta çok durdum derken 4te uyudum akşam saat 6da belimin ağrısına uyandım. Açıkta kalmıştır dedim umursadım ama ara ara sancı giriyordu ama önemsemiyordum çünkü akşam misafir var. Saat 8 olunca benim sancılar gelmeye başladı her 5 dakikada bir sancı geliyordu. Direkt acile gittik. Açıklık 3 cm olmuş dedi tuşe etti nst yolladı. Ben Nstden çıkana kadar açıklık 6 cm oldu. Direkt yatış verdiler. Yatışım yapılamıyor çünkü sabah taburcu etmişler beni onun iptali işin baya uğraştılar. Doğumhaneye çıktım saat 9da yatış yaptım eşim geldi etti benim sancılar çok ağrılıydı. Nasıl bağırıyorum yırtınıyorum kimse gelip gitmiyor gece saat 3 oldu kaç kere duşa girip çıktım hatırlamıyorum bile en son epidural istiyorum dedim yekta hocaya söyledim. Biz anestezi ekibine söyleyelim ama Haftasonu olduğu için tek doktor var yapmak istemeyebilir dedi. Oralı olmadılar ama ben çok ağrı çektim. Sancı geldikçe istemsiz bir şekilde ıkınmaya başladım titremelerim durmuyor her odaya girene yalvarıyorum epidural yapın diye saat 6 oldu artık eşim çıldırdı bağırıp çağırmaya başladı aşağı indi süpervizörle görüşmek için güvenlik amiriyle görüştü. Ben kendi rızamla epidural istiyorum ama kimse oralı olmuyor bu benim en doğal hakkım açıklığım yeteri kadar zaten yapılabilir. Eşim aşağıyı birbirine katarken o sırada doktorlar ve ebeler değişti zaten. Allah binbir kere razı olsun Samet Şahin hocadan. Vizite çıktılar saat 8 gibi görür görmez yalvardım ne olur 12 saati geçti sancı çekiyorum dayanamıyorum epidural istiyorum dedim. Tamam çok az daha dayan ben haber edeceğim anestezi ekibine dedi. İki saat sonra anestezi ekibinden biri geldi beni hazırlayıp etmeleri ameliyathaneye götürmeleri iğneyi yapmaları saat 11i buldu iki saat içinde doğum olmaz bir daha yapacaklarını söylediler. Açıklığım 6 cmdi epiduralden sonra 8 oldu. Saat 1 buçuk gibi ağrıları tekrar hissetmeye başladım 2de tekrar epidural yapıldı. Onun da etkisi geçince sancı geldikçe istemsiz tekrar ıkınmaya başladım. Bir önceki ekip bana sakın ıkınma dedikleri için eşim gidip haber verdi ıkınmaya engel olamıyor diye bizde bunu istiyoruz dedi ordaki ebe hemen gelip muayene etti tam açıklık dedi Şükran ebe vardı o hemen geldi ve doğum bitene kadar ben servise çıkana kadar yanımdan bir kere bile ayrılmadı Allah razı olsun ondan. Birkaç kez ıkındım saçını görüyorum dedi bana moral motivasyon verdi bu süreçte eşim hala benimle odada tabi. Bizimle sohbet edip beni doğuma hazırlamaya başladı en son kapıya çıkıp doğum diye bağırdı o sırada eşimi çıkarttılar. Odada 20 saniye içinde 8 kişi vardı. Samet hoca ilk başta pencerenin önünde duruyordu başımda iki kişi karnıma bastırmak için duruyorlar ilk ıkınmada kuvvetli bir şekilde bastıramadılar ama ben çok güzel ıkındım. Sonra Samet hoca geldi basamak istedi. İkinci ıkınmada Samet hoca bastırdı en son üçüncü ıkınmada Samet hocanın omzunda benim yüzüm nefes alamıyorum beni eziyordu resmen 😂 ve üçüncü ıkınmanın sonunda fırtlamıştı benim oğlan meğer içerde ilk kakasını yapmış kordon dolanmış tırnakları mosmordu yavrumun. Şükran ebe hemen telefonumu alıp eşime fotoğraf çekip gönderdi dikişlerim atılana kadar bebeğin ilk muayenesi yapıldı. Kakayla doğduğu için hemen ten tene temas yapılmadı malesef. Dikişlerim bitti Şükran ebe yiyecek getirdi en son bebeği alıp kucağıma verdi emzirmek için doğru yöntemi anlattı gösterdi. Eşimi çağırdı eşimle beraber bebeği giydirdi derken benim doğum sürecim bitti sonrası zaten daha sıkıntı 🥴 idrarını yapmadı benim inatçı oğlan derken 4 günlük bir yatıştan sonra çok şükür taburcu olduk. Bu arada aranızda ıkınmaktan göz damarı çatlayan var mı 🙋🏻♀️