nilosko_ Öncelikle nedenini biliyor musunuz, yada kimyasal demek yeterince gelişememesi midir? Beta kaçlara kadar çıkarsa kimyasal sayılıyor ? Bu iyi bişey mi bi yerde döllenme olduğu için ? Hadi kızlar bilgileri aktaralım
Kivircikannee nilosko_ kimyasal demek spermin yumurtaya son anda yetişmiş ama güçsüz olması demek ya da yumurta tam olgunlaşmadan spermle birleşti demek yani biri bile sağlıksız olunca kimyasala dönüyor
Serivebebegi nilosko_ ben beş yıl aradan sonra çocuğuma kardeş düşündüğümde bir yıl boyunca denemiştim sonra teste pozitif görünce kan verdim değerim biraz düşük çıktı sonra çok yavaş yükseldi ve kimyasal olduğunu öğrendim doktorun bana üzülme sen sadece çok erken öğrendin çoğu kadın kimyasal gebelik geçirdiğini bile fark etmez test yapmadığı için erkenden bu iyi bir şey demek ki döllenme gerçekleşebiliyor demişti ve ertesi ay zaten tekrar hamile kalmıştım
nilosko_ Ben kimyasal mı bilmiyorum 2 güne bir kan verdim ilk çok güzel arttı 500 e kadar çıktı. Sonra kendine kendine değer düşüp kanamam başladı canım
mom_51 Öncelikle merhaba ☺️ Temmuz ayının 24 ünde 19 değer ile gebe olduğumu öğrenmiştim. 2 gün sonra kan verdim 33 oldu yani iki katı katlama oldu. Sonra 30 unda tekrar verdim o gün betam 0 a düşüp kanamam başlamıştı. Ağustos 4 de doktora gittim. Sonuçta ilk defa kimyasal gebelik geçirdiğimi düşünüyordum. Doktorum aslında her kadının senede en az 1 kez habersiz kimyasal gebelik geçirdiğini söyledi. Bende neden diye sorduğumda rahim sağlıksız olacak gebeliği kabul etmiyor bu yüzden kese oluşmadan kanama ile atmaya çalışılıyor. Kromozom eksikliği olabilir yada farklı eksikliklerden dolayı olabilir dedi. Peki gebelik için engel mi diye sordum. Oda hayır aksine rahim kendini gebelik için hazır olduğunu sana duyurmuş dedi ve hemen gebe kaldım. Son adet tarihim olarak kimyasal kanamamın olduğu gün. 11 haftalık gebeyim. Sakın kimyasal geçirdim diye sorun olduğunu düşünme. Aksine vücudumuz o kadar temkinli ki sağlıksız düşündüğünü hemen atıyor ❤️🫶
nilosko_ mom_51 o kadar güzel anlatmışsınız ki 🫠 çok çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için 🫶🏻 bende Haziran ayında geçirdim bi süre denemedik bu ay ovulasyon testi ile deniyoruz dilerim bende en kısa zamanda sağlıkla hamile kalabilirim 🙏🏻
mom_51 nilosko_ kendini bebiş için asla şartlama kuzum. Zevk için birlikte olmaya çalış. O an hemen tutar emin ol. İnşallah bu ay senden de gebelik haberi alırız. En kısa zamanda anne olma duygusunu sende yaşarsın inşallah🫶🫶🫶🌸❤️
Atiye2727 mom_51 gecikme kaç gün gecikme yaşadınız ve hiç test yaptınız mı ne zaman negatife ne zaman pozitif çıktı kan tahlili aynı şekilde benim 20 gün oldu acaba benim de mi kimyasal olacak
mom_51 Atiye2727 gecikmenin ilk günü erken gebelik testi yaptım silik çıktı. Bende 3.günü kan verdim 19 çıktı değer. 2 gün sonra yani gecikmenin 5. Günü 33 oldu. Tekrar kan verdim gecikmenin 7. Günü sıfırlandı ve kanamam başladı kuzum. O kanamadan sonraki ay tekrar geciktim bu sefer 2. Günü hem kaset hem erken gebelik testi taptım. Çok net pozitif gördüm. Her ihtimale karşı 7. Günü bekleyip kan verdim 3485 değer ile hamile olduğumu öğrendim. Şuan 11 haftalık gebeyim
ezoocum nilosko_ tutunmaya çalışıyor ama tutunamıyor böyle olunca daha yerleşmeden beta düşüyor yani olacakmış gibi olup olmuyor işte. Tüp bebek 2. Transferimde yaşadım 7 çıkmıştı sonra 5 e sınra 2 ye düştü çok yükselmedi benim betam
Atiye2727 mom_51 ya biz üç yıldır korunuyorduk eşimle iki kızım var yani eşim korunuyordu bu ay gebelik düşündük bilmiyorum 20 gün gecikti ve hala adet olmadım 6 gün gecikmeli kaset testi yaptım idrar testi negatif 8 gün geçti tekrar yaptım negatif sonra 10 gün gecikti tekrar idrar testi yaptım negatif en sonunda bıraktım hani olacağı varsa olacak sonra kafama takıldı kan tahlili yaptırdım 15 gün gecikme ile bir şey çıkmadı dedi doktor 0.200 yani normalde diyor 0.5 çıkması gerekiyor biraz daha bekleyelim diyor ve yarın gitmeyi düşünüyorum aile hekimini bir bakacağım bugün hastaneye gittim kan veremedim ama ultrasonda muayene etti bir şey yok dedi bir şey gözükmüyor dedi daha doğrusu ama bekleyelim dedi adet söktürücü yazmayayim dedi sana bir hafta daha bekleyelim dedim öyle eve geldim çok tedirginim acaba farklı bir şey mi var ilk defa böylesi başıma geldi
nilosko_ Atiye2727 20 gecikmede kimyasal dahi olsa çıkardı diye düşünüyorum. Bence bi kadın doğuma gidebilirsiniz
mom_51 Atiye2727 20 gün gecikmede mutlaka çıkardı kuzum. Yanlış anlama beni ama doktorunu değiştir. 0.200 gibi değerin yükselmesi 20 gün gecikmede çok zor. Detaylı bir muayene olman gerektiğini düşünüyorum
Cekonomiiisstt nilosko_ ben 6 ayda 3 kimyasal yaşadım canım betam en fazla 60 oldu sonra düştü hiç yükselme yaşamadım ve sonrasından kanamayla attım işlem vs gerektirmedi. Genetik test verdik doktor doktor gezdik hepsi yaşın genç vs dedi. En son bi doktor buldum gittim sorunun pıhtılaşma değil pcos olduğunu söyledi. Yani sağlıklı bir yumurta olmadığı için döllenme oluyor ama bebek tutunamıyor. Tedavimizi değiştirdik famara ovitrelle ve sıkı takip ettik ve ilk ayda sonuç aldık şimdi 7+4 olduk 🙏🐣
Atiye2727 mom_51 Ayn çok teşekkür ederim öyle yapacam gebelik olsa çıkardı ve İlk defa gecikme oldu dedim inşallah kötü bir şey yoktir başka doktora gidecem inşallah 🥰🥰