miraynur Kızlar selam yeğenim 8 aylık oldu her şey yolunda fakat cocuk bir anda memeyi bıraktı, ablam ne denediyse olmuyor , ek gıdayı severek yiyor ama emmeye gelince istemiyor , ablamda biraz daha anne sütü alsın istiyor başına böyle bir şey gelen oldu mu? Önerileriniz nelerdir?
Daisyy000 miraynur Bir süre ek gıda vermeyip sadece meme vermesini tavsiye ederim .Ek gıdayı sonrada yer ama anne sütünü sonra bulamaz
minnosbirkiz miraynur eğer tutmuyorsa sağıp versin, benim bebeğim 4 aylıkken memeyi bıraktı, sağıp veriyorum sürekli, bazende uykudayken emiyor, farkedince yine bırakıyor, şurda 1 ay sonra yaşına girecek, yaşına girsin ısrar etmeyecem artık
MerveLeo miraynur benim oğlumda o aylarda bırakmaya yeltendi. Resmen üstüne abanıp emzirdiğimi biliyorum. 1 hafta sonra düzeldi o bir hafta güçlükle zorlayarak emzirdim. Ablanızda ek gıdayı azaltıp emzirmeye zorlasın.
Sweetie_Little_Jean bence istemeyen bebeği zorlamak çocukta travmaya yol açabilir. doktora sorun gelişimi nasıl nasıl devam edelim diye o yol göstersin. ben istemeyen bebeği zorlamayı hiç uygun bulmuyorum belki başka bir sorunu var burnu tıkalı emerken nefes alamıyor bunu bilemezsiniz
Daisyy000 miraynur Sütü yetmiyorsa süt+mama şeklinde gidin bence. Ek gıda cidden aşırı şart değil henüz.. Bebek emdikçe sütüde artar hem
Beybimelisa miraynur bence akışına bıraksın çok kafaya takmamak lazım 8 ay emmiş sonuçta. Hiç emmeyen bebeklerde var. Annem beni 3 ay emzirdi. Diğer 2 kardesimi 6 ay. Erkek kardeşimi 1 sene Ve erkek kardeşim hepimizin arasında en çok grip olan bağışıklığı düşük olan kardeşim.
MerveLeo miraynur bi de 10 ay sonra bıraktırırken ki rezilliğini görseydin 🤣 o dönem çoğu bebekte oluyor sanırım
Beybimelisa miraynur benim kızımda 9 aylık bıraktı emmeyi. Memeyi ısırıyor ağzına almak istemiyor öfkeleniyordu. Açıkçası bende zorlamak istemedim belliki istemiyor artık diye düşündüm ama benim sütüm çok az geliyordu zaten yetmiyordu ona emerdi sütüm bitince ağlardı daha çok emerdi ama sütüm gelmezdi çok uzuluyordum damla damla geliyordu ve kızım emmek istiyor ama süt az böyle dolu dolu gelmediği için öfkeleniyordu. Kendiliğinden bıraktı bende ustelemedim şuan 13 aylık gayet iyi beslenmesi kilosu falan şükür
Havin49_ miraynur maşallah 8 ay emmiş bence denesin içmiyorsa da bence zorlamadın ek gıdayı kesmesin iştahsız çocuk çok zor iştahlı çocuk her zaman daha iyidir daha kolaydır bence ek gıdayı bırakmaktan sa memeyi bırakabilir veya biberon içiyorsa sağıp verebilr benimki hiç içmedi 😀