Hamileliğin 7. Haftasından beri korkunç bir reflü ile iç içeyim kızlar bu süreçte yaşadıklarım ve edindiğim tecrübeleri sizle de paylaşmak istiyorum çünkü gerçekten çok zor bir süreç.
Öncelikle yağlı baharatlı yemesem sağlıklı beslensem bile reflüm oluyor. Artık yediklerime dikkat etmekle de aşamayacağımı kabullendim.
Normalde de reflüsü olan biriydim hamilelik iyice mahvetti beni yani bütün gebelik sürecinde en büyük sıkıntım bu oldu.
Anladım ki sadece sağlıklı beslenmek gaviscon kullanmak, beyaz leblebi, tahin, süt başlarda işe yarasada zaman geçtikçe çözüm olmamaya başladı. Çünkü kaşarlı tosttan tutun meyve, yoğurt vs bile midemi yakmaya başladı.
Mide kapağı gevşediği ve hormon seviyesi arttıkça reflü sadece azaltılabilir bir seviyeye geldi asla tamamen geçmedi.
Ancak son zamanlarda fark ettim ki reflüyü engelleyecek asıl olan şey kesinlikle mideyi doldurmamak.
Yani sıvı ya da katı mideniz doluysa içinde ne olursa olsun asit yapıyor.
O yüzden öğünlerimi bölüyorum aralara mesafe koyuyorum biliyosunuz zaten hamilelikte sindirim normalden çok uzun sürüyor. Akşam yemeğini bölüyorum mesela çorba içtikten bir süre sonra yemek yiyorum akşam yemeği sonrası bir süre su içmiyorum. Hatta yemek üzerine su içmiyorum. Midem boşken yudum yudum su içiyorum. Meyve ara öğününü yapmadan önce midemin boşalmasını bekliyorum yani midemin sadece bir kısmını dolduruyorum az az sık sık beslenmeye çalışıyorum mide ne kadar boş olursa reflü o kadar azalıyor şuan 26. Haftadayım umarım işinize yarar