Herkese hayırlı günler hanımlar, aslında doğum yapalı 1 ay oldu yazdım ama kimse görmediği ve sabitlenmediği için yeniden yazmak en azından doğuma yönelik açılması vs olmayan insanlar için yapılan işlemlerde fikirleri olsun istedim.
Ama yine de doğum hikayemi yazmak bana da nasip oldu çok şükür biraz uzun olacak şimdiden diyim..🥹
Yorumlarımızda denk gelenleriniz bilir ki açılma için neler neler yapıyordum.. yürüyüş pilates vs buradaki her öneriyi de uyguluyordum. En son kendim de bi post açmıştım sıyırma işlemi diye. Doğumdan 3 gün önce işin ehli bir ebe tarafından sıyırma işlemi oldum. Çatım çok güzeldi muayenelerim güzel geçiyordu ama açıklığım en son 1 cm idi. Sıyırma işleminden sonra eve döndük hatta o geceki ebe bana “doğumun 1-2 güne başlayacak” demişti de inanamamıştım. Hastaneden eve dönünce benim hafiften sancılarım başladı. Gece olsun dedim belki işlemden dolayıdır dedim bekledim sonra dayanamadım artık gece 3 gibi hastaneye gittik doktor muayene etti sabah gel yatışını yapıcaz dediler. Eve yeniden döndüm eşyalarımı aldım annemi hemen aradım hem hevesli hem hüzünlüydüm. Sabah yatışım yapıldı açıklığım 1 cm idi ama fitil verip rahim ağzını inceltmeye başladılar yaklaşık 4-5 tane fitil koydular doğuma kadar..
Tabii yatışım doğumhanede idi serviste bile değildim orada pilates sıcak su ne varsa yeniden yapıyordum 3 saatte bir nst ve muayene oluyordum ama artık ümidim pek kalmamıştı o kadar fitillere rağmen rahim ağzım çok kalın ve açıklığım sadece 2 cm çıkmıştı. Hastanede 2. Güne geçtik doğumhanede olduğumuz için eşim sadece doğum olmadığı zamanlarda yanıma geliyor beni destekliyor çıkıyordu yanımda hep annem vardı. İkinci gün akşam üstü suni sancı vermek istediler kabul ettim yoksa doğum sürecim uzayıp gidecekti. Suniye başlarda 30 derece ile başladık hiçbir şey hissetmedim içimden de diyorum ki “ahahah bu sancı mı ne bu başarırım ben doğumu” diyordum biraz zaman sonra 40-50 dereceye çıkınca bebek içeride strese girdi ve kalp atışları düzensizleşti. Bende strese girdim ve sancılarım çıkmıştı. Böyle böyle geceden sabah oldu ve 3. Güne giriş yaptık sabah takipli olduğum doktorumun ebesi yanıma geldi öğleden sonra kontrol edicem fakat bir kez daha fitil koyacağım dedi kabul ettim yani doğum için her tuşa basıyordum artık. Öğleden sonra tam çatıya çıkarken suyum geldi o an ki yaşadığım duyguyu anlatamam. Bu sefer artık kendi sancılarım sıklaştı ve rahatsız etmeye başladı bende 3 günlük süreçte inanılmaz yorulmuştum. Açıklığım kendi sancımla beraber 4 cm oldu akşam üstü falan idi doğumhanede nöbeti bana sıyırma işlemi yapan ebe devraldı ve dedi ki sen daha burada mısın😅 ben seni doğurtacağım bekle dedi. O kadar yorgundum o kadar doğurmak istiyordum ki her şeyi kabul ettim. Sancılarım gelmeye başladıkça kendimi sıcak suya attım hatta hiç çıkmadım. Ama bir bel ağrım vardı ki size anlatamam böyle kepçe ile üstümden geçsinler istiyordum.. Akşam üstü 4-5 gibi bana yeniden suni sancı verdiler bu sefer 125 derece ve peşine kas gevşetici vurdular sürekli nst ye bağlıydım iyice zıvanadan çıkmıştım duvardan duvara çarpıyordum kendimi😅
Hemen çatıya alındım açıklığım 8-10 cm arasıydı ebe bana güzel ıkınırsan başlatıyorum doğumu dedi bende var gücümle ıkındım. Ve doğum başladı normal doğum yapacakları korkutmak istemem ama bi an heralde ölüyorum dedim😅 10 dakikanın sonunda evladımı kucağıma aldım o an yaşadığım bütün acıyı sızıyı unuttum hepsi silindi..
Ebelere “bu benim miii” diye söylenip sevinçten ağlayıp durdum. Kesim var 2 dikişliyim ama normal doğumun kolaylığını size şöyle anlatabilirim ki çatıdan indiğim gibi pijamalarımı giydim ve kucağımda evladımla doğumhaneden yürüyerek çıktım. Çabalarıma sabrıma her şeye değdi. Şu an bebekte bende gayet iyiyiz elhamdülillah. Ona baktıkça onu kokladıkça iyi ki anne oldum diyorum aşık oluyorum..
Ve biz 09.09.2025 doğumluyuz hoş geldin annem hoş geldin Alp Aslanım🥹🦁🤍