Merhaba güzel anneler..
8.5 aylık hamilelik serüvenim 29 Eylül sabahı 07.30 da sona erdi.. Gebeliğimin ilk trimesterı düşük riski ile geçmişti progestan bu süreçte en yakın arkadaşım oldu. 2. Trimester nispeten kolay geçiyor derken tam sonunda erken doğum riskimizle karşı karşıya kaldım ve rahim ağzı kısalması, gebelik tansiyonu, gebelikte taşikardi ve erken doğum pozisyonu gibi sebeplerle iş yerimden 26. Haftamda izne ayrıldım. Tekrar progestan en yakın dostum oldu.. 34. Haftada kısalmanın ilerlemesi ile birlikte 2 doz ciğer geliştirici vuruldum ve iki gün sonra aniden yüzüme gebelik sebebi ile tanımlanan yüz felci indi. Fmf hastasıyım ve Fmf atakları geçirdim. Peşinden tam her şeye şükür ediyorken aniden influenza a pozitif çıktım ve öksürmekten açılmam oldu. Açılmam ilerlemeye başladı ve yüz felci yüzünden normal doğum yapamayacağım için zorunlu sezaryene alınmam gerekti. Ama akut dönemi atlatana kadar 1 hafta hastanede yatışım yapıldı. Bebeğime grip geçirmemem gerekiyordu. Ardından doktorum seni 1 hafta sonra hangi sorun bekliyor bilmiyorum o yüzden pazartesi doğumu gerçekleştirelim dedi ve beni doğuma aldılar. Spinal iğneden korktuğum için anestezi doktorunu biraz zorladım ve 3 kez Spinal yapıldı. Epidral takıldı. 5 dk içinde sanırım bebeğim doğdu. Hiçbir şey hissedilmiyor ama o hissiyatsızşık bile korkutuyor tabi. Ayılınca biraz sancı çekiliyor ama her şey yürüyene ve tuvalete çıkana kadar. Benim ekstra sancım oldu çünkü bir hemşire sondamı kapatmış ve unutmuş neredeyse çatlayacakmışım. Neyse ki hastaneden sağlıkla çıktık. Bebeğimi kucağıma aldıkça ağrım hafifledi. Ağrısız acısız doğum yok bence. Travmatik anlar yaşamadığınız sağlıklı doğumlar dilerim.. Sağlıcakla kalın 🫶🏻🐣