Kbr-cnbrc Hanımlar oğlum 3,5 aylık hep sol taraftan bakıyor mamasını yerken sola dönüyor öyle bakıyor sağa anlık bakıyor yada en fazla 1 dakika kafası sağa dönük bakıyor bu durumu yaşayan var mı?
Csmsk Kbr-cnbrc bebeğiniz normal mi doğdu. Yeğenimde böyle bir sorun vardı. Örneğin sağ olsun sağdan seslenince çocuk kafasını çeviremediği için soldan bakıyordu. Yanağı da sağ daha şişti gıdısından. O tarafı kullanmaktan çocuk kaçınıyordu. Sanırım fizik tedaviye götürdük yeğenimi. Usg de kas kasılı kalması tarzında bir şey çıkmıştı. Normal doğumdan dolayı kasılabiliyormuş kas. Annesi Egzersizlerini yaptı ve düzeldi. Eğer benzer bir şeyse yaşadığınız korkulacak bir durum değil ki erken dönemde farketmişsiniz. Tabiki siz yine de doktora gösterin
Kubraaa_o Kbr-cnbrc bebeklerde tortikollis denen bi durum oluşabiliyor verdiğiniz bilgilerle tortikollistir demek imkansız ki zaten doktorun işi bu. Daha detaylandırmak gerekir. Sadece baş değil kollarda eşlik eder. Doktorunuza şikayetlerinizi anlatırsanız daha net bilgi verecektir.
kimchikimdi Kbr-cnbrc Bizde 24 günlüğüz ve günün 24 saati hep solda hic sağa dönmüyor. Doktora gittiğimizde normal demisti ama simdi yorumları da okuyunca bi endiselendim normal doğum yaptım.
mysunshine1 Kbr-cnbrc merhaba ben normal doğum yaptım anne karnında sürekli aynı pozisyonda durduğu için bi tarafında kas kısa kalmış ve sertleşmiş buna da tortikolis diyorlar tıpta ben yenidoğan zamanındayken bi farklılık olduğunu düşündüm ama kondurmadım geçer daha bebek diye düşündüm ama 3 aylık olduğunda kafasını kaldırmaya başladığında bildiğin boynu bükük duruyordu çocuk ve o zamana kadar hiç bir çocuk doktoru fark etmedi Buda tuhaf biz fizik tedavi aldık 2-3 seans hareketleri öğrendik günde 4 kezdi sanırım yağ ile boynuna masaj yapıyordum sonra çıngırak ile bakmadığı tarafa dikkatini çekiyordum oraya bakmasını sağlamak için ilk önce masaj sonra çıngırakla bakacak böyle 1 ay geçti ben nadiren yapmaya başladım hareketleri sonra baktık ki düzeldi şu an 3 yaşında hiç bir problemi yok içiniz rahat olsun geçiyor ama böyle şeyler biraz can sıkıyor. Allah şifa versin inşallah geçmiş olsun.
Kbr-cnbrc Csmsk sezeryan doğum canım ama erken doğdu 33 haftalık doğdu doktoru hep sağında kalın sağa çevirsin kafasını 1 ay deneyin yine olmazsa masaj öneririm dedi
Kbr-cnbrc Kubraaa_o doktoru sağında hep durun sağ tarafına baksın dedi ara ara sağa çeviriyo em fazla 1 dakika ama sonra tekrar sola çeviriyo 1 ay sonra kontrolü var eğer düzelmezse masaj önericekmiş
Kubraaa_o Kbr-cnbrc genelde ilk etapta bunu öneriyorlar. İşe de yatıyor aslında ama her şeyi sağdan vermeniz gerekiyor. Hatta sol tarafına bir engel koyabilirsiniz ki sola dönemesin
Kbr-cnbrc kimchikimdi daha cok küçük şuan bende o zamanlar fark etmiştim ama erken doğduğu için cok anlamlaştırmamıştım fakat büyüdükce hala hep cok sol taraf odaklı sağa dönüyo ama en fazla 1 dakika.ben sağa çevirirdim kafasını uyurken sizde öyle yapın biraz gözlemleyin
Kbr-cnbrc mysunshine1 içimi rahatlattınız cok teşekkür ederim peki ne kadar sürede iyileşti tam anlamıyla?
Kbr-cnbrc Kbr-cnbrc bide mesela kafası sola yatık ya canım sol elini hep ağzına götürüyor sağ elini götürmüyor ama normalde kıpır kıpır hareket ettiriyor ama sağ elini ağzına götürmüyor seninde öylemiydi?
mysunshine1 Kbr-cnbrc 2 ayda gözle görülür fark oldu zaten büyüdükçe Bebel kafasını kaldırıyor güçleniyor boynu bebeğin kendisi de destek oluyor bu durumda
Kbr-cnbrc mysunshine1 cok sevindim sizin adınıza kolaylıkla atlatmışsınız evlat cok başka cok korkuyo insan inşallah bizde atlatırız bide yukarda birşey sordum size görmediniz sanırım. Oğlum sol tarafa dönük olduğu için sol elini ağzına götürüyor sağ elini götürmüyor sizinde öylemiydi fark ettiniz mi böyle birşey?
asil15 kimchikimdi yok sen yinede öyle yapma cnm şuan vücudu kafası şekil alma döneminde sonra kafa yapısı farlı olur
mysunshine1 Kbr-cnbrc öyle bir şey hatırlamıyorum koluyla eliyle ilgili bir problem yoktu iki elini de ağzını götürüyordu ama boynu yamuk duruyordu gözle görülür şekilde inşallah atlatırsınız kısa sürede, vakit kaybetmeden masaja başlamanızı öneririm ben YouTube de videoları mevcut