Öncelikle yanlış anlaşılmamak için hamile olduğum için mutluyum. Allah isteyen herkese en hayırlısıyla nasip etsin İnşallah.
Şuan 19+5 deyim ve hem mutluyum hem çok endişeliyim. Birinin annesi olma fikri bana çok zor geliyor. Buna hazır mıyım bilmiyorum. Bir çocuğun tüm hayatı annesi, çok büyük sorumluluk. Umarım beni anlayan biri çıkar. Hamileliğim hapla korunmayı bıraktığım ilk ayda oldu. Korunmayı bırakınca olma ihtimalini biliyorduk ve tamam gelirse Allahtan demiştik. Ama bu kadar erken beklemiyordum. Duyduğum herkesin hapı bıraktıktan sonra 9-12 ay sonrasında hamile kaldığı için bir tık erken geldi ama iyi ki geldi. Sadece kızımın iyiliğini istiyorum. Onu yetebilmek onu güzel yetiştirmek istiyorum. Benim annemle babam ben 1.5 yaşındayken boşanmış ve annem benim için her şeyi yaptı çok şükür. Eşime de bu süreçte güvensem de en önemli faktörün anne olduğunu farkındayım. Kızımın mutlu bir çocuk olmasını istiyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum. Birinin her şeyin yoluna gireceğini ve güzel geçeceğini söylemesine ihtiyacım var sanırım. Onu doğru yetiştirmek için mutlu etmek için herkesin farklı bir yöntemi var ve ben hangisini yapmalıyım, kızım hangisiyle mutlu olur bilmiyorum hangisi doğru.
Bebeği için mutlu mutlu alışveriş yapan insanları görüyorum özeniyorum. Ben mesela kıyafet bakacağım 1 dakika içinde ne kadar tatlı olacağını düşünüp sonrasında 15 dakika doğru kumaş mı doğru kesim mi, rahat eder mi vs gibi ayrıntılara takılıp olayın güzel tarafını kaçırıyorum. Kendi hayatımda pek pimpirikli biri değilim anı yaşarım, olursa olur olmazsa olmaz derim ama konu bebek olunca her şeyin en doğrusunu yapmak zorunda gibi hissediyorum. Kendimi tatlış bir anne olarak hayal etmek yerine bunu bir görevmiş ve en doğru şekilde yapmam lazımmış gibi davranıyorum. Bu seferde bebeğime yeterince sevgi duymuyormuş gibi hissediyorum. Bana anne diyecek olması tuhaf hissettiriyor. Ben ve annelik kavramlarını bağdaştıramıyorum. Herkes gibi bir çocuğumuz olsa çok tatlı olur dedik ama hiç büyük büyük hayallerim olmadı bebek konusunda. Burada tatlı tatlı annelerin 4-5 haftalıkken daha heyecanlarını mutluluklarını görüyorum (Maşallah). Ben öyle hissetmediğim için acaba kötü bir anne miyim diye düşünüyorum. Onu yeterince sevemiyor muyum. Seviyorum tabiki ama olması gerekenden daha mı az seviyorum eksik mi seviyorum bilmiyorum. 1 mutluysam 5 katı endişeliyim 3 katı korkuyorum. Siz ne hissediyorsunuz merak ediyorum. Yada siz ne zaman kendinizi anne hissettiniz ?
Lütfen bu söylediklerim kimseyi incitmesin ben de farkındayım anne olmak için çabalayıp olamayan zorluklar yaşayan insanlar var. Dualarım hep sizinle. Benim derdim sizinkinin yanında hiçbir şey kalabilir ama ben de dertleşmek istedim belki benimle aynı şeyleri hisseden biri vardır ve eksik hissetmeyiz diye.