Doğum yapalı tam 24 gün oldu ve sonunda ben de yazıyorummm🥳 Pozitif diyorum çünkü elhamdulillah her şey sıkıntısız geçti ama bu demek değil ki ağrı acı hiç olmadı, ben tüm hissettiklerimle yazacağım buraya
Sabah 7 de hastaneye geldik öncelikle damar yolu açılacaktı maalesef damarlarım çok belli olmaz benim gelen hemşire de şansıma iyi değildi koluma birçok kez girdi çıktı burada canımı çok acıttı ve tüm enerjim düştü daha sonra diğer kolumdan denedi ve buldu. Sonrasında ameliyathaneye indik, insanın hiç özeli mahremi kalmıyor sezaryen olmasına rağmen Tüm çıplaklığınızla masaya yatıyorsunuz. Spinal takılırken kilomdan dolayı belimin ödem tuttuğunu bu yüzden yeri doğru bulmanın daha zor olduğunu söyledi ki başta yanlış yere girildi bu benim canımı çok acıttı ve burada acımıyor dendiği için çok rahattık oysaki sonra yanlış oldu denip yeniden denendi, doğru yere girince cidden neredeyse hiç acımadı. Sonrasında uyuştum ve sonda takıldı. Uyuştum ama ya yeterince uyuşmadıysam diye çok korkuyordum ki onlar başlamışlardı bile başta çok tedirgindim ama birkaç dakika geçip cidden bir şey hissetmeyince iyice rahatladım 6-7 dk sonra doktorum göğsümün larından bastırmaya başladı bayağı kuvvetle (bebeğim biraz iriydi) o bastırdıkça anlık olarak midemin nefesimin kalbimin rahatladığını hissediyordum çünkü bebeği aşağı itiyormuş. Birkaç kez bastırdı kuvvetle bunları hissediyorsunuz biraz rahatsız ediyor ama acı yok kesinlikle sonra bir anda vücudum öyle bir rahatladı ki içimden bir şeyin çıktığını anladım ve cidden bebeğim çıkmıştı (3900 gr) 15-20 dk içinde de beni çıkardılar. 5-6 saat sonra ilk yürüyüş için kalktım inanın yataktan kalkmak yürümekten daha zor. Bacağımı aşağı almak popomu çeke çeke yatağın kenarına gelmek zordu ama yürüyüş tahminimden daha kolaydı ilk yürüyüşüm 6-7 dk sürdü sonra 3 saatte bir yürüdüm. 3.gün biraz biraz daha iyi gibiydim. 1 hafta sonra yürüyüşüm eskiye dönöeye başladı ama hala rahat oturamıyor sağa sola dönerek yatamıyordum şu an ise 24. Günüm eskisinden hiçbir farkım yok.
Bu arada sütüm ilk gün hemen geldi ama çok azdı bebeğim de memeyi tutmadı zaten, 2.gün mamayla desteğe başladık. 5.gün sütüm normale dönmeye başlamıştı 8-9 gün sonra ise tamamen kendini buldu.