Öncelikle merhaba sevgili anneler ve anne olmak isteyen emek veren anne adayları ben 11 yıllık evliyim ve evladımı 11 yıl sonra bir çok sınavdan geçerek kucağıma aldım öncelikle sizlere umut olsun diye hikayemi paylaşmak istiyorum.
1 yıllık evliyken hamile olgumu öğrendim doktora gittim kese var kalp atımı yoktu 10 gün sonra tekrar gel dediler gittim gene kalp atımı yoktu keseyide göremediler ve başka hastaneye gittim diş gebelik dediler daha büyük bir hastaneye gittim orda da kese var ama henüz çok erken git dinlen dediler eve geldiğim gece ağrım başladı düşük oldu ve kürtaj oldum:(
(Bu arada 5 düşük yaptım) bu ilk gebeligim di
- Dusukte de aynı şeyleri yaşadım oda tedavisiz olmuştu keseyi hiç göremediler diş gebelik dediler kürtaj olacaksın yatisa alalım dediler kan verdim bebeğim zaten düşmeye başlamış beta değerim düşmüş sonrasında düşük oldu :(
- Dusugum ise tüp bebek ti buna düşük değilde bebeğimi kaybettim demek daha doğru olur ultrasonda 7 haftaya kadar hersey çok güzel di kese göründü bebek göründü kalp atışını dinledim hersey çok güzeldi taki 8 haftada bebek hatasıyla uyumlu degildi 11. Haftada gittiğim doktor bebeğimin kalp atışını gördüğünü söyledi ama bebek 8 hafta ile uyumlu dedi ben tabiki birseylerin ters gittiğini düşünerek özel bir doktora gittim o gün dünyam başıma yıkıldı bebeğimin kalp atışının olmadığını söyledi. Ve sonuç olarak buda kürtaj oldu :(
4 ve 5 dusuklerimde ise tüp bebek oldu ve ikiside tuttu 6 haftalikken düşük oldu :(
En son düşük yaptıktan sonra bir kere adet oldum bir sonraki ay enfeksiyon oldum antibiyotik başladılar bir hafta kullandım geçti 2 gün sonra tekrar başladı ve doktor 15 gün daha antibiyotik kullan dedi benim adetime 3 yada4 gün vardı ne olur ne olmaz dedim test yaptim:) Veeeee benim minik mucizem orda kendini gösterdi test pozitif çıktı ve ben hiç bir şekilde buna inanamadım hemen eşimle acil e gidip kan verdik kan sonucuda pozitif çıktı ama tabiki bizim 5 dusukten sonra biz buda düşecekmiş gibi geldi kan takibi yaparak 2500 beta hcg görene kadar kan verdim sonra doktora gittim orda da kese göründü bir hafta sonra yolk sac göründü ve hafif leke ile acile gittim orda da sadece keseyi gördüler 2 gün sonra poliklinike git dediler ve gittik çok şükür ki o gün kalp atışını duyduk 6 haftalikti öğrendiğimde 4 haftalikti (beta 45 ile öğrendim) iki hafta sonra kontrole gittim bebek güzel büyümüştü fakat kanama alani var denildi düşük riskin var sadece yatacaksın denildi eve geldim 3 yada 4 gün sonra kanama ile acile gittim çok korktum bebeğimi kaybettiğimi düşündüm ultrasonla bakıldı bebeğim çok şükür iyiydi iğne ve progestan fitil başladılar ( bu arada corasprin de kullaniyordum) hafif kanama şeklinde atacaksın denildi eve tekrar geldim 2 gün sonra bayağı kip kırmızı ve damla şeklinde kanamam oldu acile gittim bebeğe baktılar iyiydi yatış verdiler odaya geçtiğim anda kocaman bir parça geldi düşük yaptığımı düşündüm yerimden kalkamadım ağlayarak hemşireleri çağırdık ultrasonla bebegimize baktılar onun keyfi yerindeydi kanama alanim büyümüştü ve daha dikkat etmem gerekiyordu corasprin ve kan sulandiriciyi vurduğumuz saatte başlıyordu kanama bunu belirttik hapı kestiler kanamam azaldı bu şekilde 2 yada üç kere daha gittik kanamam 6 aylik olana kadar devam etti ve hiç kalkmadan sürekli yattim mide bulantısı ve koku hassasiyetini hiç söylemiyorum bile🤭 tam hersey notmallesirken şeker yüklemede şekerim olduğunu söylediler diyete başladım kalan 2 ayda da diyet le devam ettim 😊 37+2 de bebeğimin hareketleri yavaşlamis gibi hissettim ama 5 kayıp olunca zaten hep diken üstünde duruyordum hep acile bu sebeple Cook kez gitmiştim bunda da gittim ve yatışa aldilar nst güzel çıkmadı ultrasonum güzel çıkmıyordu doktorum 37+6 da sezeryan planladı ve benim minik mucizem dünyaya geldiiiii🤲🏻🦋✨️ 5 kez kordon dolanmış boynuna çok şükür ki sağ salı kavuştuk yavrumuza bugün evliligimizin 11.yil dönümü yanımda 4 aylik paşam var elhamdulillah Rabbım herkese tez vakitte kolaylıkla nasip etsin hayırlı evlat ben 5 düşük 1 dogum yaptım sizlere umut olsun diye burada paylaşmak istedim böyle hikayeleri okurken bana umut olmuştu.
Hikayemde atladığım bir çok detay var tabiki 😅 biraya en kısaltılmış haliyle attım. ( şuda burda not olarak kalsın sayısız aşılama yaptırdım olmadı hiçbiri 3 tüp bebek yaptırdım üçüde tuttu düşük oldu Rabbım bize sürpriz bir evlat verdi) umudunu kaybetme bir yıl önce HAYALLER DUALARA EMANET 🤲🤲🏻 dedim bir yıl sonra HAYALLER DUALARA EMANETTI SEN BIZIM KABUL OLMUS DUAMIZSIN diyorum çok şükür bugünün anlamı çok büyük evlilik yıl donunum ve yavrumu öğrendiğim gün birde sizlerle paylaştığım gün olarak kalacak Allah emanet olun umudunu kaybetme güzel ANNE