Havin49_ Sakın öyle düşünme derim ilk doğumum ömrümden ömür aldı soranlara öldüm tekrar dirildim diyordum Sünni sancıyla başlatıldı 11 saatlik sancının sonunda zorlaaa resmen doğurdum ama bebeğim kanalda kaldı bende oda oksijensiz kaldık ekstra kakasını yaptı yuttu ve doğduğunda ölü gibi doğdu asla ağlamadı ben ölü doğum yaptım sandım doktor hayır yaşıyor sadece yorgun doğdu dedi acil çocuk doktoru çağırdılar müdahale etti ve uğraşlardan sonra bi kez ciyakladı yaşıyor diye sevindim sonra alel acele kucağıma bile almadan ambulansla başka hastaneye sevkedildi 3 gece eksi bilmem kaç derecede hipotermi tedavisi gördü 10 günde normal küvez de toplam 13 gün hastanede yattı şu anda 7 yaşında dünyalar güzeli bir prenses 😊gelelim 2. Doğuma bendeki ne cesaretti bilmiyorum ama bunca tramvanın üzerine gene normal doğum istedim ama doğana kadar kolay doğum olsun diye ne kadar dua vird varsa hepsini yaptım daha sonra 40+0 da sabaha karşı sancıyla uyandım doğumun başladığını anladım ve kalktım sakince duşumu aldım kuran okudum sabah namazı vakti idi namaz kıldım sancılar artmaya başlayınca eşimi kaldırdım gittik 3 cm açılmam vardı kendi sancım vardı o çok güzeldi asla Sünni istemiyordum insanin kendi sancısı veli nimetmiş arada dinlendiriyor ve daha dayanılabilir ilk doğumda 4 5 saatte bir açılma gıdım gıdım ilerliyordu buda öyle uzun sürer sandım fakat saatte bir muayeneye geldiklerinde 5 oldu 6 7 oldu 8 oldu derken toplam 2 3 satte hızlı ilerledi ve o şiddetli Sünni sancı gbi kıvranmaları yaşamadan doğuma alındım ebeler ve doktorun güzel yönlendirmesi ile ise 2 3 ıkınmaya kızım doğdu ilk kızım dakikalarca ıkınmama rağmen doğmayıp kanalda kalmıştı kesi ve üstten zorla bastırmalarla doğmuştu bu tam tersi 3 ıkınmada hızlıca doğdu kesi bile olmadı hatta dikişsiz doğacaktı ki son anda hızlı çıkış yaptığı için yırtık oluştu o dikildi ama inanın yırtık bile kesiden çok daha kolaymış acısı azmış uzun oldu baya ama anlayacağınız ilk doğumum ne kadar zorsa 2. O kadar kolaydı şimdi 3. Kızıma 21 haftalık hamileyim inşallah bu ikisindende kolay olur ve sağlıkla kavuşurm 😊