Maviss25 4 cm aciklikta yapılıyor. Ama benim gibi hastaneye daha geç gidip 8 cm aciklikla direk dogumhaneye gittiyseniz gerek kalmıyor. Şahsen epidurale ihtiyacım oldugunu hiç dusunmedim. Evde çektim sancilarimi ilik bir duşla zaten sancıları kolay karsilayabiliyordum. Sanci kısmı bana hiç zor gelmedi. Zor olan ikinma evresiydi. Doktora normal randevuda epidurali sormustum 1 cm aciklik vardi o zaman. Ben sana önermiyorum. Doğumda sancıyla ihtiyacin olacak ikinmak için demişti. Ancak son evrelerde sancıdan yoruldugumu soyleyebilirim. Ard arda gelmesi doğum evresinde yoruyor. Yorulmasaydim saha kolay ikinabilirdim belki ama bu dedigim süreç dogum ani yani yarım saat bir şey. Yarim saat sonra bitti. Epidural de olsa sancıyi tam kesmiyormus dogum aninda hissecek kadar sanci veriliyor diye biliyorum. Ama yani sancidan korkacak bir durum yok bence. Regl ağrısı gibi benimki regl agrisindan da kolaydi. Zor olan sancıların ard arda gelip vucudu yormasi ve ıkınma gücünü tuketmesi. Ama yarim saatte de doğdu. Epidural olsa süreç daha uzun olacakti sanirim.