Sila01 Merhaba yeni Gebelik için 23 Eylül de Beta Kan Değeri 1937 çıkmıştı 6 ekim Yani Dün tekrar Kan Verdim 1000 çıktı beta Bu neyden Kaynaklı olabilir
nidosh Sila01 1000 mi yoksa >1000 gibi bir şey mi? Fotoğraflı bir şekilde atar mısın. Çok yuvarlak bir sayı olmuş sanki gerçek değeri yazmamışlar
Mahbuss kimyasal da bu kadar yükselmez diye biliyorum Bence bir yanlışlık var Resim atabilir misiniz Sila01
hizlivecocuku Sila01 ilk betadan sonra tekrar niye verdiniz ki zaten yaklaşık 2 nin çıkmış 2 gün sonra gidip direkt keseye baksaydınız keşke kafa karıştırıyor bu tarz olaylar
ongen Merhaba, sizi üzmek istemem ama gebeliğin sağlıklı ilerlemediğini gösterir.. Boş gebelik ve ya düşük gibi bi durum söz konusu muhtemelen.. Eğer bir ölçüm hatası yoksa tabii, bunun için bence hemen bi ultrason muayenesi yaptırın
Sila01 1.test 23 Eylül Sonuç 1937.7 UI/L 2.test 6 Ekim sonuç>1000.0 mIU/ml Bu şekilde Çıktı Kan Testleri
Mahbuss Sila01 canım sonuç 1000 den büyüktur diyor sanırım Direk doktora gidebilirsin artık kese görünür
ongen tekrar selam ben yukarda yorum yaptıgımda kesenin göründüğünü bilmiyordum ve kan sonuclarınızı burada daha tam söylemişsiniz. bu şekilde ben de kimyasal oldugunu düşünmüyorum, keske aynı yere yaptırsaydınız tekrar testi.. ben 1838 de öğrenmiştim henüz doktora gitmek için erken demişlerdi etrafımdakiler 2 gün sonra merakımdan tekrar kan testi yaptırdım 3700lere gelmişti o şekilde gittim ve sadece keseyi gördüm.. ona dayanarak sana düşük olabilir demiştim. kesede doktor kaç haftalık dedi ? Sila01
emine04444 Sila01 farklı lablarda yapılan kan testleri farklı sonuçlar veriyor. bende yaşadım aynısını aynı gün sağlık ocağında 2300 çıkan değer daha önce verdiğim hastanede 5900 çıkmıştı. o yüzden bence ilk kan verdiğiniz yerden yaptırın tekrar testinizi. bir de testiniz 23 eylülde 1900 lerde çıktıysa keseyi çoktan görmeniz gerekiyordu doktora gitmediniz mi acaba?
Deletedmom_297 Sila01 hayır gözükmez o kendiliğine düşer adet kanaman başlar zaten kanaman yoğun ve ağrılı olabilir sessiz düşük senin yapacağın hiç birşey yada doktorun yok diğer ay hamile kalma olasılığında çok bu arada geçmiş olsun en azından hamile kalabiliyorsun bu şekilde düşün 😍
emine04444 Sila01 keseyi gördükten sonra betaya artık bakmıyor ama doktorlar. beta keseyi görene kadar önemli. içinizi ferah tutun bence
busrasya2334 Sila01 canım sonucuna göre değer 1000den büyüktür diyor yani labaratuvarın referans aralığının en yükseği 1000 daha fazlasını ölçmüyor cihazları keseyi de görmüşsünüz zaten ilk verdiğiniz yerde tekrar verirseniz gerçek sonuç çıkar ama kese göründükten sonra betanın önemi de yok çok
Ece45 emine04444 bende kese görünmesine rağmen sürekli beta bakılıyor sebebi ne olabilir ki 5 kez beta verdim cuma tekrar gidicem bebegi görmek için cagırdı
Mahbuss Sila01 canım Canını sıkma hamileliğin gayet sağlıklı Beta HCG Değerlerinin Yorumlanması Beta HCG (insan koryonik gonadotropin) hormonu, gebelik varlığını ve seyrini takip etmek için kullanılır. Birimlerin Karşılaştırılması Laboratuvarlarda UI/L ve mIU/mL birimleri genellikle eşdeğer kabul edilir (1\ \text{UI/L} \approx 1\ \text{mIU/mL}). Bu nedenle değerlerinizi mIU/mL cinsinden karşılaştırabiliriz: Test (23 Eylül): 1937.7\ \text{UI/L} \approx 1937.7\ \text{mIU/mL} Test (6 Ekim): >1000.0\ \text{mIU/mL} (Bu değer, sonucun 1000\ \text{mIU/mL}'den daha yüksek olduğunu gösterir). Değerlerin Artışının Değerlendirilmesi Gebeliğin erken dönemlerinde (ilk 8 hafta), sağlıklı bir gebelikte Beta HCG değerinin yaklaşık olarak her 48-72 saatte bir iki katına çıkması beklenir. İki test arasındaki süre: 23 Eylül’den 6 Ekim’e kadar toplam 13 gün. Bu 13 günlük sürede değerinizin 1937.7\ \text{mIU/mL}'den çok daha yüksek bir değere ulaştığı görülüyor (ikinci test sonucu >1000\ \text{mIU/mL} çıktı ve büyük ihtimalle ilk değere göre önemli ölçüde arttı). Eğer değeriniz 2 günde bir iki katına çıksaydı, 13 günde yaklaşık 6-7 kat artması beklenirdi. Bu da ikinci testin 12.000\ \text{mIU/mL} civarında olabileceği anlamına gelir. İkinci testin sadece “>1000\ \text{mIU/mL}” çıkması, laboratuvarın bu seviyeden sonra sayımı durdurduğunu ve artık ultrasonla takibin daha önemli olduğunu düşündüğünü gösterebilir.
hizlivecocuku Sila01 keseden sonra niye beta bakılıyor o daha saçma 1 hafta beklenir kesenin durumuna göre yolk ve bebek görünür zaten
Sila01 Deletedmom_297 Ulturason Kağıdında Da Görünüyor Keseyi gördük diyorum Siz Göremezsiniz Diyorsun
Mahbuss Deletedmom_297 kimyasal da bu kadar artmaz değer 1000 çıkmış değeri yani buda 1000 den büyük bir sayı çıktığı anlama geliyor