Bbgg Kızlar 19 haftalığız, normalde afedersiniz ama idrarı çok rahatlıkla yapardım tazyikli olurdu , 3 gündür idrarımı ip gibi çok yavaş yapabiliyorum doktora dün ulaşamadım bugün kesin sorucam ama aklıma takıldı uyuyamadım . Neden olabilir sizce????
Bbgg mlkunal hayır hiç kesik kesik değil ama dolu dolu yapamıyorum rahatça, ip gibi ince yapabiliyorum sanki orası küçülmüş de o kadarcık izin veriyormuş gibi
mlkunal Bbgg anladım cnm böbreklerinizde taş ya da kum oldu mı daha önce ya da olabilir çok iyi biliyorum bu durumu bende yaşıyorum sormak istedim
Bbgg mlkunal geçen hafta şiddetli ağrı sebebiyle gittim doktor böbreklerime baktı taş yok dedi kum döküyor olabilirsin dedi kum böyle ağrı yapar dedi ama doktorun yanında bile çok kötüydüm sedyeye uzanıp kalkamadım, sonra idrar verdik Crp 11 çıktı doktor bol su iç dedi bir şey demedi , eşim de kum döktü diyor ki kum dökseydin tahlillerde kumun tanesine kadar çıkıyor sen de yok yazmıyor öyle bir şey diyor ama anlamadım döküyor muyum acaba
mlkunal Bbgg hmmm aynen cnm kum taş yapar bende çok yaşadığım için biliyorum böbrekte kum taş idrar yolu enfeksiyonu da yapar ayrıca onların etkisidir bol su İçin çok geçmiş olsun
naide827_ Merhabalar bişiy sorucamda cok cok uzgunum. Kaka yapiyorum ama hizli hizli prablemlimi? Yani simdi yapdim biraz zaman geciyor yene yapiyorum. Gunde 3-4kez oluyor İlk hamileliyimde o yuzden bilmiyorum
Bbgg naide827_ bağırsaklarla alakalı muhtemelen tam boşaltım yapamıyorsunuz o yüzden sık çıkıyorsunuzdur, bağırsakta dolaşımı hızlandıracak şeyler tüketebilirsiniz bi doktora sorun isterseniz 🤔
ikincibahar_08 naide827_ demir d vitamini folik asit gibi multuvitaminler kullaniyor musunuz ya da antibiyotik ilaç 2 hafta boyunca yaşadım bunu bağırsak florası bozulduğu için oluyor doktorum reflor adında probiyotik verdi geçti bol su yoğurt kefir gibi şeyler tüketin geçmezse doktorunuzla görüşün ilaç versin uzun süreli ishal su kaybı yapiyor
naide827_ ikincibahar_08 şoyle soyleyim sidik analizi yapdilar normaldi her sey. Sidiye cikinca bile kasinti yanma olmuyor. Son iki yc gun boyleyim yani hizli gidiyorum. Bugubde boyle olursa doktora sorucam. Sormuşdum dun hic bir sey demedi
Bbgg ikincibahar_08 evet geçen hafta baktırdım Crp 11 çıktı doktor da şu iç bol bol dedi bir şey demedi , az az geliyor böyle dimi ama hiç kesinti yok ip gibi yapabiliyorum sadece korktum açıkçası
Bbgg naide827_ idrara sık çıkmak gayet normal gebelikte , bol su tüketimi önemli. Kaşıntı yanma ağrı vs yoksa inşallah normaldir her şey 🙏🏻
ikincibahar_08 Bbgg crp kanda enfeksiyon demek zaten muhtemelen idrar yolunda enfeksiyon olduğu için yükselmiş onlar yaparken ağrı surekli idrar hissi idrari tam boşaltamama enfeksiyon belirtisi zaten bol su iç ama geçmezse antibiyotik kullanman gerekir
Bbgg ikincibahar_08 ay ben idrarda enfeksiyon sanıyorum onu teşekkür ederimm 🙏🏻 normal çıktı idrar ama anlamadım bol bol içeyim suyumu inşallah geçer , ciddi bir şey olmasından korktum , gerçi enfeksiyon da ciddi maalesef 🥺