annesim220508 Arkadaşlar merhaba 27 aylık bir kızım var 10 kilo ve 80cm yaşıtlarıma göre zayıf ve kısa. 19 aylıkken doktora götürdüm gayet normal dedi doktor herhangi bir sorun görmedi ama şuanda bana kısa ve zayıf geliyor gözüme sürekli bende 1.50yim babası 1.80 normal midir. Çocuğu bu şekilde olan varmı tekrar götürsem mi. Buarada çokta hareketli herkes buyüzden diyor ama uzun süredir aynı kiloda ve boyda
nidosh annesim220508 muhtemelen kendi persentiline göre ilerlediği için sorun yoktur. İlk iki yaşta beslenmenin etkisiyle kilo boy okuyormuş. 2 yaş sonrası artık genetik faktör baskın gelmeye başlıuormış
Daisyy000 annesim220508 Kilosu yeterli boyu biraz kısa ama sizin boyunuzda kısaymış. Yani anne -baba ikisi de uzun olsa ,çocuk kısa olsa doktora gidin derim ama anormal bir durum değil bence,yinede içiniz rahat etsin bi gösterin 🌸
1devaannesi annesim220508 cnm burda bunu anlamak zor çocuktan çocuğa değişiyor kizim 19 aylık şuan geçen hafta. Geldik kontrolden ama burda en önemlisi beslenme emin ol ben kızımda kan ilacı kuanamadim küstü hep beslenmeyle dengeledjm Dr bile çok şaşırdı az az da olsa kan ve demir yapıcı şeyler yedir sürekli olarak
mom_51 Bence kilosu iyi gibi 2 yaş için. Benim kızım 6 buçuk yaşında 20 kilo anca vardır. Benim kızımda çok aktif bir çocuk kilo alamıyor. Eğer sağlığında bir sıkıntı yoksa boya ve kiloya takılma. Sana çekmiştir belki
annesim220508 mom_51 rvet sağlıksal olarak görüntüde bir şey yok ama ben boy konusunda çok sıkıntı çektim kızımında başına gelsin istemiyorum bir tanıdığım durup dururken kemik gelişiminde sıkıntı var bence dedi hepten kafaya taktım
mom_51 annesim220508 istersen bi çocuk doktoruna gidip muayene ettir kuzum. Hem senin kafandaki soru işaretleri gider hemde sağlık sorunun olmaması seni rahatlatır. Her çocuğun yapısı farklıdır bunu unutma. Bir başka çocuk uzun diye senin kızında uzun olamalı gibi bir kaide yok.
annesim220508 mom_51 götüreyim ya bencede dediğiniz gibi kafam rahatlar kendi kendimi yiyiyprum bunun için
annesim220508 nidosh inşallah öyledir çok iştahsız zaten abırcubur yemek istiyor sürekli inşallah o yüzden değildir ne kadar engel olmaya çalışsamda her iki aileninde ilk torunu biri mutlaka gönlünü ediyor o konuda
annesim220508 1devaannesi bende veremedim kan ilacını istemedi çok ağlıyordu benimde midem kaldırmadı da açıkcası. Yani 1 ay daha takip edicem eğer kiloda ve boyda değişiklik olmassa hemen götürücem doktora
1devaannesi annesim220508 akıl vermek gibi olmasın ama yumurta ,bal ,kaymak aşırı ise yarıyor birde, muz kızım 19 aylık 14 kg boyu 85 cnm Dr dirket ne yediyorsun dedi, bu kombinasyon ise yarar birde etli pilav yap bolbol kemik suyunu pilava ekle 👼👼
annesim220508 1devaannesi size yeminedenim hepsini yapıyorum haşanmış yumurta günlük mutlaka et tavuk doğuluyuz yemeğimiz eksik olmaz yiyorda bunları ama yine aynı yine aynı
1devaannesi annesim220508 anladım olmadı bir değerlerine baktir yediği halde kilo almıyorsa farklı bir durum olabilir cnm