Selam kızlar doğum yapalı 2 ay oldu bile biraz sancılı geçtiği için yazmak içimden gelmiyordu fakat bence bi tecrübe olarak sizlere de katkısı olabilir diyerek yazmak istedim 💙
Hamileliğimin en başından beri normal doğum yapıcam diye çok direttim , sürekli normal doğum yanlısı bir doktor arayışındaydım özeller sanki keyfi sezaryen yapacak gibi geliyordu ( çok yanlış ) neyse buldum her şey çok güzel gidiyordu çatı muayenemi oldum biraz zayıftım fakat bebek iriydi dedim kesin doktor diyecek ki sen doğramazsın ve benim tüm beklentim çöp olacak fakaat öyle olmadı doktorum süper doğurabileceğimi ama her zaman nasıl doğacağını bebek karar verecek diyordu ve öyle de oldu 🙏🏻
40+ 5 oldu ve ben hala doğuramadım ksnssbss
Sezaryen günü almak için doktoruma gideceğim sabah 6 da sancılarım başladı ama hani hep 1 saatte 1 sancıyla falan başlayacak sonra kısalacak tarzında okuduğum için benimki 5 dk da 1 olunca dedim tamam o gün bugün hatta 2-3 içinde doğurucam sandım ( bu arada göbeğim asla düşmedi çocuk hala resmen midemdeki sanki ) tuvalette sarı bi akıntı oldu duş aldım hazırlandım eşime haber verdim doktora daha erken gitmemiz lazım 5/1 sancım geliyor normal değil diye çıktık yola doktorumun yeri 45 dk uzaklıkta gittik beklerken kanlı nışanda geldi doktorum kontrol etti 2cm açıklığım var hastaneye yatışınızı yapın bi duş al ben akşama doğru oradayım dedi benim serüven başladı kmsnnsbhsjs 😅
Acı olan koskoca hastane ve sancı süreceğini geçiyorum 22:30 oldu kaç suni sancı aldım bilmiyorum suyumu doktorum patlattı fakat oğlum hala midemde asla aşağı inmedi saat 22:45 en son pilates topunda beni ameliyata alın diye ağlamaya başladım o saat yaşananlara inatla direnmemin tek sebebi normal doğurmaktı …
23:13 de canım oğlum sezaryenle dünyaya geldi 💙İğne de bence acıtmıyor sedyede bile hala sancı çekiyordum iğne sancı kadar acı verici değil hatta çok az hissettim
Ameliyat masasında düşündüğüm şey bu kadar acıyı neden çektiğimdii bu da bi bi doğum , nasıl bu kadar sığ düşündüm dedim 🥲
Biraz uzun oldu fakat bu tecrübem belki bi şeylere vesile olur diye yazmak istedim. Arkadaşlar ne olursa olsun gerçekten nasıl doğuracağımıza bebeğimiz karar veriyormuş sksshhs tabikide sancı almaya devam etseydim belkide normal doğum olacaktı fakat o kadar saat içinde 6 cm açıldım o da kendi kendine olmadı doktor müdahale etti suyumu doktor patlattı vs vs doğum sırasında kesin aşağı indim diye başka şeyler yapacaklardı çocuk 4 kilonun üzerinde alttan dikişim kim bilir kaç tane olacaktı çünkü belli gelmiyordu bilmiyorum 🤷♀️ tatlı tatlı doğum yapıp yavrumu kucağıma alacağıma çok yorgun bi şekilde aldım
Kucağınıza aldığınızda her şey bitiyor yorgunluk yaşadıklarınız hep normal doğum için derler ama bence ikisi de aynı bebeğinizin o masumluğu size muhtaçlığı sizi ameliyatlı halinizle ayağa kaldırıyor acınızı unutup ona koşuyorsunuz 🤍
Önemli olan Nasıl doğum yapacağınız değil kucağınıza aldığınız yavrunuzun ve sizin sağlığınız .
2 ay olacak 2 haftadır bilinçli gülmeye başladı 🌎
Tüm süreci unutturdu 🌿