Selam kızlar, 37+4 te kendiliğinden baslayan sancılarım ve doğum belirtilerim kayboldu ve 40+4′te sezaryan oldum. Şimdi 5 günlüğüz. Doktor kontrolü diye gittim, doktorum bebek çok iri, çok hızlı da kilo alıyor seni bekletemem daha fazla dedi pazartesi günü yatış verdi ve suni sancı verildi. Tam 21 saat suni sancı aldım. Tamamen kendi isteğimle tabi (çünkü vajinal doğum ile kafayı bozmuştum) ama bunu istememin bir sebebi de ağrı hissetmeyişimdi. Sancılarım Nst de 100-98 civarlarında ve düzenli geliyordu. Ebeler mis gibi doğum NST si diyordu bende hiç ağrı yoktu kızlar. Gerçekten sinirlerim bozulmuştu habire gülüyordum. Herkes şaşırıyordu halime salı sabahı doktorumla sezaryana karar verdik. Doktorum da bu kararı vereceğimi biliyordu ki, kapıdan çıkar çıkmaz sedye geldi doğuma gittim her şey 10-15 dk da bitti ve oğluma kavuştum. Sezaryan mis gibi bir şeymiş demeyeceğim bununla alakalı bir güzelleme yapmayacağım çünkü anestezi etkisi başka ilk yürüyüşün verdiği acı başka, gazımı çıkartmadım ben bu yüzden çok sancı çektim, lavman oldum mecburen sonra rahatladım. Dediğim gibi şu an 5. günüm anca rahatlıyorum ama şöyle bir gerçek var benim kahramanım sezaryan oldu. Belki ağrılı bir süreç fakat benim kesinlikle diretmemem gerekiyordu direk sezaryan olmam gerekiyordu, bebeğimle tanıştıktan sonra emin olmuştum. Her doğum normal ve özeldir, ikisi de birbirinden mucizevi işlemler suni sancı çekerken bir çok kadının vajinal doğumuna şahit oldum (duydum) çektikleri kasılmalardan canlarının nasıl yandığını anlayabiliyordum. Vajinal doğumda yapsam bunun güzellemesini yapamazdım sanırım. Gerçekçiyim çünkü doğum her şeyden gerçek. Güzelleme yapabileceğim tek şey var, o da biz anneler… Biz gerçekten çok güzel ve çok özeliz. Doğum sırasında veya sonrasında yaşadıklarımıza rağmen tek düşünebildiğimiz şey bebeğimizmiş gerçekten. Çektiğim tüm sıkıntılara rağmen iyi ki diyorum, iyi ki doğurmuşum seni annem diye bebeğimle koklaşıp koklaşıp duruyoruz. İsteyen herkese nasip olsun inşallah, muhteşem bir duygu.
Sizi korkuttuysam özür dilerim kızlar ama sadece samimi bir şekilde içimdekilerini dökmek istedim.
Herkese musmutlu bir ömür diliyorum.