cerenle Şuan 37 haftalık hamileyim 35 haftalıkken doktorda 3100 çıktı çocuğun kilosu ve doktor buna fazla dedi haftama göre fazlaymış kilosu bu yüzden riskli gebeliğe yönlendirdi beni başka şehirde vardı hemen oraya gittik ordaki doktor da artık 35 olmuşsun biz napabiliriz 20 25 haftaya bakıyoruz dedi ve geri gönderdiler şeker yüklemesi yaptırmadım çünkü şekerim yok şeker aletiyle ölçüm yapmıştım ama çıkmadı doktorumda eğer şekerin varsa ve bu yüzden çocuk kilo alıyosa doğumda solunum sıkıntısı çekebilir dedi 37 haftadayım şuanki kilosunu bilmiyorum ama doktor hesaplayınca 1 haftada 500 gr almış bu şekilde olmaması lazım çocuk haftasına göre 3 hafta önde gidiyo dedi ben ilaçla hamile kaldım çocukta bi sıkıntı yok şükür ama yinede içimde bi şüphe kaldı acaba doğum kontrol hapıyla hamile kaldığım içinmi bu şekilde oluyo yada bi engeli varda doktor açık açık söylemek istemeyip araştırılmasınımı istedi dicem ondan da emin değilim çünkü 2 3 aydır hep çocuk 3 hafta önde diyolardı zaten artık doğum geldi nerdeyse ve şimdi bunu sorun yapması pek doğru gelmedi bana açıkcası sonuçta ben 5 küsürlerde doğmuşum bazı çocuklar ne kilolarda doğuyo normal doğum olduğu içinmi sıkıntı yapıyo acaba bilen varmı normal doğum 4 kiloya kadar ya hani riske atmayıp sezeryanöı olsam bilemedim ki
Ceku256 cerenle genetik olabilir stres yapıp kendine de bebeğine de zarar verme canım. Benim bebeğimde kafası geriden feliyor vücudu karnı önden gidiyor dediler doğum yaptım bebeğin önden giden tarafı yok yani kendisi zaten zayıf doğdu beklenen kilonun çokta altında doğdu. Kafası küçük değilmiş aslında kızım zaten kendisi minyonmuş. Ay bu çocuk çok küçük dedim doğum anında doktor dedi ki sen sanki çok büyüksün😅 ben de minyon bir kadınım zayıf doğmuşum kızım bana çekmiş. Sen de kendin iri bebeksen bebeğin de iri olabilir çok normal. 4 kilonun üzerinide çoğu doktor normal doğuma almıyor. 4100 falan olduğu zaman bi normal deniyorlar bazen.
nrns1 cerenle bence doktorun abartmış biraz. Haftasına göre bebeğin gayet güzel. Belki bir hafta gelişimi önde olabilir. O da seni korkutmasın.
Neferut cerenle Benim oğlum hep 1 ay önde gidiyordu şekerim de yoktu. Sizin haftanızda belki kilosu daha fazlaydı bilmiyorum. 38+1 de 3800 olarak doğdu. Sıkıntı da olmadı
cerenle Kızım 3 kilo doğdu ve bende darlık olduğu için çok fazla yırtığım kesiğim olmuştu 3 kiloda bu kadar dikiş olduysa bu çocukta nolurum kim bilir aile hekimiyle görüştüm bu konuyu hesaplama yaptığımız zaman en son 2700 çıkmış çocuğun kilosu çünkü 3100 olmuş 1 hafta içerisinde 500 gr almış doğuma kadar 5 kiloya ulaşırsa sıkıntı olur dedi
ikincibahar_08 Doğum kontrol hapı böyle bir şeye sebep olmaz doktorunuz şekerden şüphelendiği için araştırılsın demiş çünkü annede şeker olunca bebek çok hızlı kilo alıyor ama tabi ki genetikte olabilir bu kilolardan sağlıklı bir suru bebek doğuyor. Doktorlar artik kiloyu bile sezeryan sebebi olarak görüyor düzgün bir doktor bulup şeker kontrolü yaptırmanız lazim her sey normalse 5 kilo bile normal doğum yapiyor insanlar ama riske atmak istemezseniz sezeryan olabilirsiniz tabi ki
Havin49_ liyamm55 her hastane 4 kilo üstü bebeği normal doğum yapmayı desteklemiyor cnm benim evimin orda 3 hastane özel de dahil 4 kilo geçmiş sezeryan ol dedi ben bi hastaneye gittim normal doğum yaptım 3610 doğdu ve iğrenç bi doğumdu bildiğin paramparça ettiler yırtılma ayrı kesi ayrı atıldı 40 gün göt üstü oturmadım😀😀😀
Kubrakopuz53 Sabah aç yemek yedikten 1 saat sonra kendin ölç şeker varsa çıkar zaten yani çok bir şey kalmamış doğumuna strese girme yoksa sana çekmiştir genetik oluyor kilo benim şekerim ve su fazlam var bebek iki hafta önde gözüküyor ilk gebeliğimde kızım minyondu bana çekmişti.
liyamm55 Havin49_ Ben normal dogurdum ve ağrı başladığı an 20 dk içinde dogurdum inanırmısın 6 cm acılamda dogdu çocuk 😂😂😂doktorlar hepsi şoktaydı nasıl böyle hızlı dogdu 6 cm’de doktor kontrol ederken birden ıkınma hissi geldi 2 defa ıkınmada doğdu doktor kontrol bile edemedi o derece 😂
Nihan87 İlk doğumum 4 kilo üzeri ve normaldi, bu hamileliğimde de muhtemelen 4’e yaklaşacak kilosu, bana da doktor karbonhidratı yasakladı şekerim olmamasına rağmen.
Elilar2225 35te bende 3340 idi evet fazla dedi ama riskli demedi şekerim de yok. Abartmış biraz doktorunuz
cerenle Neferut ya aslında kızım 3 kilo doğmasına rağmen çok fazla dikişim var bu yüzden 4 kilo bi bebekte çok zorlanırım diye düşünüyorum kızımda 18 yaşındaydım şuan 21 yaşındayım biraz daha tecrübeliyim ama yinede sezeryan daha mı iyi bilemedim sezeryan da da tamamen uyumak istiyorum
Nurussemss Neferut merhaba 1 ay önde gitmiş bebeğiniz , sadece kafa ve vucud mu öyle idi yoksa kilosu mu öndeydi ?
Havin49_ liyamm55 olabilir çatınız genişmiş demekki benim doğumum 16 saat sürdü ve asla bidaha normal doğum istemiyorum herkesin süreci farklı
s1belyrdmc cerenle Ultrason cihazları fazla ölçüm yapabiliyor bana da devlette her kontrolde haftasından 3 hafta önde gidiyor iri bebek risklisin diyorlardı şeker takibi yaptırdılar hatta şekerden yatış vermek istediler kabul etmedim özele gittim orda herşey normaldi 36+3te 3.330 doğum yaptım halbuki devletteki son kontrolümde 34 haftada bebek 3.100 civarı demişlerdi kafana çok takma şekerin yoksa eğer birde paketli gıdalara ara ver doğum yapana kadar sağlıkla kavuşun bebeğinle
cerenle s1belyrdmc ya aslında anlamadığım bi nokta daha var şuan 37+2 deyim bugun gittim doktora 3400 çıktı kilosu 38 haftayla uyumlu dedi sonra sen şuan 35 haftasın diyo 1 şubat olsaydı son adet tarihim öyle 35 hafta olurdum zaten ama 15 ocak falandı tam hatırlamıyorum şuan 37+2 deyim yani doktorumu değiştirmek istiyorum çok huylandırdı beni kilosuna fazla diyip riskli gebeliğe göndermiştinz ama normal dediler dedim tamam o zaman normal diyo bi doktor olarak nırmal olup olmadığını bilmiyomu anlamadım halbuki 3400 fazlada bi kilo değil yani ne alaka
sevgidolubiranne Neferut merhaba sağlıkla büyüsün bebis normal mi oldu sezeryana mı yönlendirdiler benim de bebis iri ama sezeryandan korkuyorum panik atak var bende
Havin49_ sevgidolubiranne panik atak varsa normal hiç yapamazsın cnm panik atağın olduğu için yapamazsın diyorum
Neferut sevgidolubiranne gebeliğe bağlı hipertansiyonum olduğu için sezaryen doğum yaptım iriliğiyle alakalı sezaryen konuşmamıştık hiç