selamlar hanımlar bir gün buraya doğum hikayemi yazacağım hiç aklıma gelmezdi, 2 kaybımdan sonra mucize oğlum beni 10 ay bekleterek gelmişti biraz zor gebe kaldım çok güzel bir gebelik geçirdiğimi düşünüyorum başta aksilikler olsa da :) 3 ekim cuma akşamı 37+5 iken saat 10dan gece 1e kadar oğlum hiç durmadı aşırı hareketliydi anormal bir şey olduğunu sezdim ama çaktırmadım pilates hurma ananas yürüyüş merdiven çıkma hepsini son 1 haftada yapıyordum çünkü 37de çalışma iznine henüz ayrılmıştım bu yüzden oğlum geç doğar diye düşünüyordum, gece 1de tuvalete kalkınca çok minik parçalarla nişanım geldi, panik yapmadım yattım uyudum sabah kalktım 4 ekim yani bu sabah yine nişanım gelmeye devam ediyordu ama erken diyordum daha var benim ağrım sancım açılmam yoktu eşim pazartesi kontrolü bekleyelim dedi ben de bi ariyim ya doktorumu dedim, (özel hastane takipliyim) aradım hemen gel bakalım dedi apar topar çıktık hastane çantamızı pusetimiz nolur nolmaz diye aldık ama ben hiç inanmıyordum kontrol eder eve gönderir benim ağrım yok ki diyordum hatta hastane çıkışı planı yaptık birkaç eksiğimiz vardı alışverişe gidecektik 😅 muayene oldum doktor demez mi 2 santim açılmışsın bebek kanala inmiş yatıralım seni diye şok oldum ne yapacağımı şaşırdım hemen yattım nst ve suni sancı sürecim oldu yavaş yavaş verdiler ben yine bir şey hissetmiyordum herhalde böyle doğururum dedim ama 3 santimden sonra doktorum suyumu patlattı daha da açılmaya başladım o sancıları karşılamak biraz zor geldi tüm bildiklerimi unuttum bir an tabi ki beni sezaryene alın diye bağırdım o an onu düşünüyorsunuz canınız yanıyor çünkü :) annemle eşim asla müsaade etmediler hep desteklediler yaparsın güçlüsün vs diye beni baya oyaladılar 5 santimden sonra duşta sıcak suda çömeldim iyi geldi 8 santimde artık beni alsanıza dedim çünkü anlamıştım çok farklı bir ıkınma isteği geliyordu, ebe hemen beni dogumhaneye götürdü biraz daha açılmama yardım etti sanırım bir kere ıkındım doktorum geldi 3. ıkınmamda oğlum doğdu hemen kucağıma verdiler ama ben şok oldum nasıl doğdu ya inanamıyorum dedim sanki o sancıları çeken ben değildim hastaneye yatışım 16.20 civarında oldu 20.41de oğlum doğdu hamdolsun Allah çok çektirmedi hızlı ilerleyen bir süreç oldu oğlum doğdugu andan beri yanımda hiç ayrılmadık çok güzel bir duygu :) doğumdan sonra bir tık fazla kaldım çünkü rahmim y şeklinde olduğu için uç kısımları doktorum temizlerken zorlandı kan vs kalmasın tekrar kürtajla uğraşma dedi sağolsun süreci beraber güzel yönettik bagırmalarımı çok sakin karşıladı :) tabi doktorum kesi de attı öncesinde ilk doğumum olduğu için en azından kontrollü kestiği için iyi olduğunu düşünüyorum dikişler beni zorlamadı sadece anestezi uyuşukluğu gidince hafif ağrım oldu ağrı kesici yaptılar şimdi bebeğim yanımda mis kokusuyla birlikte size yazıyorum Rabbim isteyen herkese sağlıklı doğumlar nasip etsin :)