Yaseminclmekci Merhaba arkadaşlar kızım olacak Delfin ve Zeren ismi arasında kaldım sizce hangisi daha hoş. Erkeğe kıyafet kıza isim bulmak çok zormuş ya 😀
Yogurtlupilav Yaseminclmekci ben de Zeren’i beğendim. Delfin de güzel ama “Dolphin” e benziyor fonetiği. İleride zorbalık yaşamasından çekindim.
ipekmom_ Yaseminclmekci fikir sorduğunuz için söylüyorum ben ikisinide tercih etmezdim sanırım, söylenişleri bi garip geliyor kulağa tuhaf geldi bana ama birini tercih edeceksem zeren olurdu sanırım, derende hoş duruyor, herkesin zevk ve fikirleri farklıdır siizn hangisi içinize siniyorsa onu koyuun 🌸 sağlıkla doğsun inşallah 🌸
MorKelebek54 Yaseminclmekci delfin in anlami nedir ilk defa duydum. Yani sahsen ben kendim koymam kizima delfin ismini hem kulaga zor hemde ne bilim yani cok agir soylemesi zor. Kendim bile hizli soyleyemyorum icten hecelemeye calisiyorum. Zeren de guzel ama z harfini yumuşatada bilirisiniz. Mesela seren beren gibi
Yaseminclmekci Teşekkür ederiim üçünüze de valla eşim o kadar seçici ki en son bu ikisinde karar kıldı o nedenle bende size sormak istedim çok karışık zor bu iş amerikada yaşıyorum bir isim türkçe diğer isim yabancı olarak koyacağız ama fazla araştırmaktan beynim sulandı 😀😍
Yaseminclmekci Maviice ayyy vallaa buraya yazdıktan sonra ikisindende soğudum şimdi bana yeni isimler önerirmisiniz belki eşime kbul ettirebilirim 😀
minnosbirkiz Yaseminclmekci arkadaşlarımın kızlarının isimlerini yazayım, talya, karina, defne, serra, öykü, mina, nehir, umay, almina, eliz, alâ, güneş, derin, lavinya, ada, pera ☺️ fikir olur belki
Maviice Yaseminclmekci 😞 valla niyetim o değildi de yazdıklarınıza göre Defne ya da Seren olabilir mi ? Bilinen şeyler istemiyorsanız ona göre düşünelim illa bir şeyler bulunur☺️💜
Fuunndaaa Yaseminclmekci ben şahsen ikisini de tercih etmezdim :) ama ikisinden biriyle Zeren derim diğerinin söylenmesi zor birde hiç isim gibi değil sanki aşinalık yok
Serde55 Yaseminclmekci Zeren güzel ama Delfin çok saçma. Dolphin Türkçede Yunus zaten. Delfin diye Türkçeleştirmeye çalışmak abes
Serde55 Maviice Ee? Delphinus Latince, İngilizceye Dolphin olarak geçmiş ve yunus balığı demek. Türk kültürü ve diliyle ne tür bir ilgisi var Delphinus/Dolphin/Delfin kelimesinin? 😅 Çok zorlama