Melike231 Doğumdan önce bebek maması alma konusunda kararsızım nolur nolmaz diye almalı mıyım yoksa beklemeli miyim sütüm gelirse diye.
Ecem_P Melike231 Bence alınmamalı emzirmek için azimli olmak lazım diyor hep hastanedeki hemşire bana ısrarla mamayı verince sonrasında sütünüz indiğinde kabul etmeme olasılığı da yüksek
Ceku256 Melike231 ben de alınmamalı diyordum ama sütüm hemen anında gelmedi bebeğim sarılık oldu mama şart kesinlikle
mavideniz9696 Melike231 bence almayın sütünüz gelmezse hastanede mama verirler zaten. Hangisini alıp kulllanayım diye onlara sorarsınız hemen alırsınız sonra
Aylinn06 Melike231 bence alınmalı her insanın bünyesi aynı olmuyor kiminin sütü hemen geliyor kiminin ise bir kaç günde anca geliyor benim sütüm doğumdan sonra hemen gelmedi 2-3 güne anca geldi o süre zarfında tabiki de emzirdim sütüm gelsin diye ekstra mama verdim çünkü bebeğim sarılıktı ve yükselme durumu çok yüksekti hiç riske atmak istemedim
Ecem_P Melike231 Zaten bebişin midesi kiraz kadar olacak sağım bile önermiyorlar çünkü emdikçe bebeğin midesinin büyüklüğüne göre gelsin süt diye. Ama tabi baktınız gelmiyor bir türlü o zaman alırsınız ben öyle yapmayı düşünüyorum
melaly Üçüncü doğumum olucak. Hepsinde mama alıyorum.çünkü ben meme ameliyatı olduğum için bebeklerimde asla anne sütü yeterli olmuyordu. Bir küçük paket alınmalı bence.
3boysmom Melike231 ben ilk doğumumda akıl edemedim ama hastahane vermişti zaten, şimdide almayacağım yanıma en kötü hastahanelerin dibi eczane kaynıyor alır hemencik biri öyle bi durumda, çoğu hastahane veriyor genelde🙏
NoName_ Melike231 ben almamıştım normal doğuma rağmen sütüm hemen gelmedi eve geldiğimde ablam mama alıp getirdi vermedim ertesi gün baktık artık gözleri sararmaya başladı zzten sarılık sınırds taburcu olmuştuk vermeye başladım
Talentedmom Melike231 sütünüz geç gelirse hastane mama veriyor bizim öyle olmuştu mama almak durumunda kalmıştık isterseniz almayın gerek olursa aldırırsınız
ipek63yldz_ Melike231 Ben o zaman 1 kutu almıştım mama ne olur ne olmaz diye sezeryanda biraz geç geliyormuş süt diye duymuştum tedbirimi almıştım. İyikide almıştım cünkü bebegim hiç tutmadı gögsümü en azından sarılık olmaktan kurtulduk . Şuan ikinci gebeligim bundada almayı düşünüyorum ne olur ne olmaz diye mecbur kaldıkmı en azından veririz . Her yer eczane kaynıyor evet ama tedbiri önceden almakta fayda var bence ❤️🤗
sumeyyehmz Melike231 ben ynmda götürmüştüm nolur nolmaz diye sezeryan olmama ragmen sütüm hemen geldi ama oglumun şeker düşüktü cocuk doktoru hemen mama başlattı hemen acıp kullandm 2.sezeryanımdada bn götürecegim nolur nolmaz
Daisyy000 Melike231 miyim sütüm gelirse diye. Sütünüz gelecek aklınızan bu düşünceyi çıkarmayın,mama almanıza gerek yok ❤️
QueenBahar_ Melike231 alınmalı bazen hemen süt gelmiyor geliyorsa da çok az yedek olarak mama takviyesi yaparsın ama yinede bol bol emzir sütun gelir
Mor-kelebek Melike231 bencede alınmamalı ilk iki gün zaten ona iki üç damla bile yetiyormuş şimdi mama alırsak psikolojikmen hemen aa sütüm az geldi mama verelim diyoruz sonrası meme reddi oluyor (ilk kızımda yaşadım ). O zaten iki damlada doyar he baktn olmuyor gelmiyor saat geçti hastaneden zaten veriyorlar muhakkak vardır onlarda oda olmazsa nöbetçi eczaneden bulunup illaki alınır
Sweetie_Little_Jean Mor-kelebek ilk iki gün beslenemezse sarılık olur 2-3 damla yetmez tabi ki de, hastaneden veriyorlar o gibi durumlarda. ilk gün en az 30-60 ml aralığında ikinci gün 120-180 ml aralığında süt alması lazım bebeğin.