Size kızımın gelişimini anlatacağım bana fikir verir misiniz nerde hata yapıyoruz acaba? Konuşma neden zayıf ve sürekli aç olması normal mi
Bebeğim 13 aylık kız bebek
Çok sosyal bir bebek kilo alımı yavaş ama zayıf değil. Boyu ortalamaya göre uzun. 6 aylıkken ayakta durmaya başladı tutunarak.
9-10 aylık civarında yürümeye başladı. Şuan baya koşuyor bebek bisikleti var ona biniyor kendi binip iniyor. Koltuğa çıkıyor ama inmeyi bilmiyor.
Aşırı hareketli ve sosyal. Özellikle dışarda yabancı insanları çok seviyor. Herkesle oyun oynuyor gülüyor. Otobüs yolculuğu yapıyoruz sık sık ve otobüste sağda solda arkada önde herkese bakıyor gülücük atıyor ceee oynuyor. Bazen camdan dışarı bakıp bağırıyor “dee” diye elini cama vuruyor
Asla oturup sakin kalmıyor 1 saat otobüs yolculuğu yapıyoruz diyelim 1 saat kucağımda döner durur herkesle uzaktan oyunlar oynar.
Yemek yerken çok aç ve iştahlı bir bebek . Her zaman aç fotoğraf üstünden bile yemek görse hemen “nam nam” diyor
Bana mama diyerek sesleniyor. Acıkınca “namamama” diyor
Telefon görünce “adu” diyor. Ve deeeedeee diye bağırıyor genel olarak başka kelime kullanmiyor. Burda deeedee kelimesini her anlamda söylüyor birşey isterken, heyecanlaninca, biriyle iletişim kurmak isterken veya dedesiyle konuşurken.
Kitap okumama izin vermiyor kitap alırsam elime benden almak istiyor kitabi tutup bağırıyor kitabı veriyorum sayfaları çeviriyor parmakla resimlere dokunup sonra kitabı yemeye yada sayfalarını yirttmaya çalışıyor. Asla kitap okuyamiyoruz beraber. Oyuncakları ile oynamiyor sadece oyuncaklarini dağıtıyor.
Küpler var iç içe diyelim onu dağıtıyor ve gidiyor kendi kendine tekrar küpleri iç içe koymaya çalışmıyor. Piyanosu var onu seviyor müzik açıp dans ediyor.
Telefonsan çizgi film gibi şeyler izlettirmiyoruz. Gün içinde beraber işlerimizi hallediyoruz çocuk ekran karşısında büyümüyor yani.
Duş alırken suyu çok seviyor akan suya dokunmak istiyor.
Yemek yerken çatal kaşık kullanmak istiyor ama genel olarak yemekleri masaya sürmek ve eliyle yemekleri sıkmak istiyor. Yemek sıkmayı çok seviyor.
Çok nadiren baba diyor. Parmakla işaret yapmıyor. Birşey istediğinde eliyle ver ver işareti yapıyor sadece.
Kızım konuşma konusunda gecikti mi?