30 yaşındayım. Amh 0.67 fsh 10.86 ve ultrasonda sadece 4 folikül görünüyordu. Diğer hormonlarım normaldi. Üstelik eşimde de hareket ve morfoloji yok denecek kadar azdı. Üstelik durumumdan habersiz 2 yıl doğum kontrol hapı kullanmıştım. 4 ay denedik. Doktorlara kalsa doğal yolla gebe kalma ihtimalim yok denecek kadar azdı. Hangi doktora gitsem rezervin az zaman kaybetmemen lazım, eşinde de sorun var deyip tüp bebek merkezine yönlendirdi. Yazın tüp bebek deneyecektik, yaza kadar mühlet vermiştik kendimize. Benim rezervim yine de durumu kurtarıyordu ama bu ay eşimin spermiogram sonucu olumsuz çıkınca iyice ümidimi yitirmiştim. Ovülasyon takibi yapıp gebelik dostu jel kullandım ve sadece 3 gün verimli günleri değerlendirdik. Bu ay hamile olduğumu öğrendim. Belki de kafam rahattı, “zaten olmayacak” modunda olduğum için oldu bilmiyorum. 4 aydır günde epa+dha toplamı 1000 mg olan omega 3, 400 mcg folat, demir ve c vitamini, 3000 uı d vitamini ve tiroid sebebiyle 100 mcg selenyum ve 1000 uı b12 kullanıyordum. Hepsi yumurta kalitesine etki etmiştir. Eşime de benzer takviyeleri kullandık. Yediğimize içtiğimize dikkat ettik. Haftada 2 gün et 2 gün balık ve bol yeşillikli salatalarla çeşitlendirdik beslenmemizi. Rabbim sağlıkla dileklerimizi yerine getirsin inşallah. Psikolojik olarak yıpratıcı bir süreç.