NoName_ Budak41 onaylandı ama yatmadı tam olarak ne zaman yattı sizin onaylandıktan sonra🥹 aslında ay sonu 29,30unda filan yatıyormuş ben eylül sonu yatar diye bekledim yatmadı ilk öğretmenim ailem uygulamasından bakıyorum
deletedmom43191 zehraulger3838 🙄🙄 ilk dogum tek sefer 5 bin ikinci dogum 5nsene boyunca her ay 1500 ucuncu dogum her ay 5 bin 5 sene
zehraulger3838 deletedmom43191 onu biliyorum zaten alıyorum o parayı PTT den alınan 600₺ yi demiştim ben hani tek seferlik 600₺ alıyoruz ya sut parası onu demiştim😊
deletedmom43191 zehraulger3838 annenin ptt den aldigi dogum yardimi ve en basta dedigim gibi 1.5000 2.1500 3.5000 aliniyo cocukta
myangelson zehraulger3838 süt parası iki kişiye de verilmez tek kişiye verilir anne çalışıyorsa sigortalıysa ona yatar ev hanimiysa babaya, bazılarına direk hesabına yatıyor.
deletedmom43191 mrbbebegim tamam canim sgk sut parasi basvuruluyo 1238 tl yatiyo cocuk sirasina gorede 1.5000 2.1500 3.5000 aliniyo
myangelson deletedmom43191 başvuruya gerek yok ki hastane kayıtlara doğumu girdiği an otomatik başvuru oluyor zaten belli süre sonra hesaba yatiriyorlarmis. Ama evde 4c tabi memur varsa verilmiyormuş süt parası.
myangelson deletedmom43191 Allah Allah bize direk doğum bildirildiği için SGK sistemine düşüyor öyle görüyor dediler bilemedim
deletedmom43191 myangelson dedigim gibi her hastane yapmiyor mesela ilk 2 dogumda hastane kimlik cikarmadi biz cikardik ucuncu cocukta hastane cikardi kimligi yani her hastane isleyisi farkli degil
myangelson deletedmom43191 bu kimlik çıkartma işi yeni çıktı zaten ya şu 2 senedir falan var. Çünkü ilk oğlumda doğumda kuvoze girdi ama kimlik falan çıkartma işini daha sonra yapariz dedik hastanede böyle sistem yoktu. Bu oğlum da doğunca kuvoze girdi ama direk sekreter geldi kimliği burada çıkartabiliriz başvuru yapalım eşiniz veya siz gelin dediler de ben sezaryenliydim kalkmak çok zordu bu doğumda eşim gitti o yüzden
deletedmom43191 myangelson 4 sene once yaptim yoktu 2 sene once yaptim yoktu 7 ay once yaptim vardi 😅 bilemiyorum