EsoMom_ Selam kızlar daha 31+4 haftayız ve karnım aşırı sert göbek kısmım ve sırtıma belime vuruyor ağrı karnımda göğüs altımda baskı oluyor bu durumu yaşayan var mı??
SuEr_Tu1512 EsoMom_ Ahh ah ben bu durumu 20.haftadan sonra sürekli yaşadım. Devlet takipliydim, 27.haftada özele gittim doktorum erken doğum riskinden dolayı önlemek için iğne falan vermişti. Şuan 35+1im bu anlattığın 30.haftadan sonra daha da arttı 😮💨
ipek63yldz_ EsoMom_ Normal dogum belirtileri sırt ve karından vurur derler. Bu dediklerini 32 haftalıkken yaşadım sancılar oldugu için 3 4 gün hastanede yattık ciger geliştirici vurdular. Şuan 34+5 halen devam ediyor kendimi yormuyorum iş falan yapmıyorum ama yinede yokluyor sancı 🤦🏻♀️ şu 15 güne kadar dayanırsak şükür edicez 🤲🏻🤲🏻 ama hani agrıların devam ediyorsa eger bir doktora görün Nst çeksinler canım erken doğum riski çok derece arttı.
Ecem_P EsoMom_ Braxton hicks kasılmaları deniyor 40 a giriyorum ve gün içinde sık sık giriyor karnım sertleşiyor
Nealakayahu SuEr_Tu1512 ya ciddi misin benim de karnım da çok sertleşiyor ve 2 gündür sağ tarafımda göğsümün altında baya ağrı var ne oturabilşyorum ne de uzanabiliyorum hamileliktendir deyip geçiştiriyorum
Nazli_3009 ipek63yldz_ bende 34+5 oldum geçen cuma karnım aşırı sertleşiyordu nst normal çıkmıştı doktor da vücut doğuma hazırlanıyor bu ağrılar normal dedi bugün ise belimde ağrı yok ama karnımın ortasında ağrı var 1-2 saattir etim acıyor gibi anlamadım bebek büyüdüğü için mi oluyor yoksa yalancı sancı mı çözemedim
EsoMom_ ipek63yldz_ 30. Haftada gitmiştim hastaneye rahim agzım kapalı ve nstye girdim bişey çıkmamıştı korkuyorum ister istemez ya
ipek63yldz_ Nazli_3009 Kimi ilk nst çıkmıyor sancı maalesef ki benim doktor iki kez nst aldı . Benimde karnım aşırı sertleşme oluyor ve idrarın geliyormuş gibi his geliyor. Benimde belimde asla agrı olmadı karnında ve dedigim gibi idrar yapacakmışım gibi his geliyordu. İlk gebelikte böyle şeyler hiç yaşamadım diye şuan tedirgin oluyorum ve kilosuda 2150 grdı gecen hafta ondan kaynaklı full dinlenme moduna geçiyorum mecbur şu 14 günüde atlatırsak çok çok iyi olur 🤲🏻🤲🏻
EsoMom_ Nazli_3009 yalancı sancı karnına vururmuş zaten beş dakika da bir ağrı azalıp yükselirmiş aptal gibiyim resmen
SuEr_Tu1512 EsoMom_ Maleseff🥺 Bel ağrım zaten vardı ama bu öyle bişey değill, böyle resmen sırtım ve belim sızlıyor, karnım sertleşiyor aha diyorum doğacak herhalde. Erken doğcak diye korkmuyor değilim. İlki 35+4te doğmuştu 😟
ipek63yldz_ EsoMom_ Maalesef insan korkuyor tedirgin oluyor . Bizimde 32 başladı halen devam ediyor Benim mecburi sezeryan olucak zaten ilki sezeryan oldugu için ama 2 cm acılmam vardı yani 32 haftamda .
Nazli_3009 ipek63yldz_ benim geçen hafta sadece sertleşme vardı ayağa kalkıp yürürken sertlik baya rahatsız ediyordu daha sonra düzeldi ama bugün 1-2 saattir karnımın üst sağ tarafında ağrı var geriliyormuş gibi
Nazli_3009 EsoMom_ bilmiyorum yaaa kimisi karnına vurunca kork demişti kimisi normal diyor anlamadım karnımın üst sağ tarafında baya bi ağrı var
Ecem_P EsoMom_ evet maalesef sanki biri boğazımı sıkıyor gibi oluyor yaklaşık 1 dk kadar sürüyor hele hele wc de tutarsa oturamıyorum bile baskıdan
ipek63yldz_ EsoMom_ Maalesef öyle 🤷🏻♀️ ondan dolayı erken dogum riskimiz var maalesef ki onun için şu 14 günüde atlatırsak çok iyi olucak Allah’ın izniyle 🤲🏻🤲🏻
ipek63yldz_ EsoMom_ Cinsel ilişki erken dogumu tetikler derler iş falan filan derler ama hani cinsel ilişki 34 haftadır toplasan 5-6 kere oldu olmadı dogum için memlekette oldugum için yinede anlamadım yani onun için dikkat edin bence bilmedigimiz bir ağrı sızı oldumu hemen doktora gidin. Ben doktora gittigimde doktor açık açık dedi kimisi bunları normal yalancı sancı olarak biliyor ve gelmiyor bebegini tehlikeye atıyor kimisi kurtuluyor kimisi anne karnında ölebiliyor. Yani anneme sormasaydım normal agrılar sanıp öyle durabilirdim belkide ikimizde tehlikeye girebilirdik.
EsoMom_ ipek63yldz_ cinsel ilişki olmuyor zaten eşimle korkuyoruz çünkü ondan tetiklicek bi durum da yok aslında
SuEr_Tu1512 Nealakayahu Ağrının sıklığını takip et, hep hamileliktendir deyip geçiştiriyoz Allah korusun sancın falan gelir farketmezsin