Sürekli okuyup motive olduğum doğum özellikle ssvd hikayelerine benimki de eklendi çok şükür rabbim hepimize sağlıklı istediğimiz gibi ve kolay doğumlar nasip etsin 🌼
İlk gebeliğimin son haftaları maalesef ki 6 şubat depremlerine denk gelmişti ve doktorum yoktu geldiği hafta gittiğim de nst sonuçlarını beğenmediğini acil sezeryan olmam gerektiğini söyledi 37+6 haftalıktı ben inanmayıp başka doktora gitmek için hastaneden çıktığımda haber verdiğim yakınlarım riske girmemem gerektiğini söyleyip ikna ettiler ve depremin yaşattığı psikolojik sorunlar korku endişeyle bende kabul edip yatış yaptım ama biliyorum ki bi problem yoktu ve nst sonuçlarının hep fotoğrafını çekmiştim doğumdan sonra baya kafaya takmıştım başka bi doktora sonuçlarımı gösterdiğim de hiç bi problem olmadığını öğrendim sonradan da zaten doktorun herkese aynı taktiği uyguladığını öğrendim kırkım çıkmadan olurda birgün çocuk düşünürsem ssvd yapabileceğim doktorlar araştırmaya başladım ve oğlum 22 aylıkken hamile olduğumu öğrendim bi kaç dr gittim macera arama riskli gibi cevaplarla karşılaştım.
Neyse ki yolum talha hocaya düştü ve siz ssvd için gelmeseniz bile ben bi yoklar teklif ederdim dedi o derece ssvd destekleyen bi dr bana sadece motive ve pozitif düşün ilk doğumun ilk hamileliğin gibi düşün dedi 18. Haftada başladık kontrollere ve 41 haftaya kadar bekleyebileceğimizi söyledi 36. Haftadan sonra kendi araştırmalarımla ahududu çayı ada çayı hurma hergün 1 saat yürüyüş aksak gebe yürüyüşü çörek otu yağı ne gördüysem denedim ama hiç bi belirtim yoktu doktorum sadece hurma ve yürüyüş önermişti bu arada 40. Haftaya geldik hal bi belirti yok doktorum sıkıntı olmadığını biraz daha bekleyebileceğimizi söyledi 40+2 oldum ve kontrolüm vardı gecesinde parkta bulunan spor aletlerinde spor yapmıştım yine aksak gebe yürüyüşü yapmıştım ve karım ağrısı gibi bişey yaşamıştım kontrolde doktorum bebeğin baskısının çok iyi olduğunu aşağıda olduğunu söyledi nst yapalım dedi ve düzenli sancılarım çıktı ama ben hissetmemek değilde karnım ağrıyo gibi hissediyordum yatış yapalım dedi ebe ve dr alttan muayene etti rahmin yumuşadığını ama açılmanın sadece 1 cm olduğunu söyledi ben yatış yapmadım eve gidip gelmek istediğimi söyledim eve gelip eşylarımı aldım duş aldım yemek yedim tekrar hastaneye gittim 2 saat sonra yatış yapıldı suni sancı ile desteklendi 13.30 gibi yatış yapıldı 15.00 gibi açılmam 5 cm olmuştu artık dayanamıyordum beni sezeryana alın diye yalvarmaya başladım ama hep destek dr ve ebem nefes egzersizleri plates vb gibi şeylerle beni oyaladılar en son ciddi anlamda dayanamayıp hastaneyi inletiyordum beni sezeryana alın diye ebem tamam gel son kez açıklığa bakalım diyip beni dopumhaneye götürdü girdiğimde doğumhane hazırlanmış herşey beni bekliyordu 19.00 girdim ve 20.03 de kızımı kucağıma aldım inanılmaz bi duyguydu 🥲 doğumum daha kısa sürebilirdi bu arada ben ıkınamadım ve yönetemedim süreci ıkınırken bacaklarımı kapatıyormuşum refleks olarak o yüzden üstten bastırarak ve kesi yapılarak doğdu kızım çok değil dikişim ama kesisiz be baskısızda olabilirdi kaburgalarım ağrıyodu doğum sonrası yani nefes ve ıkınma egzersizlerime çok önem verip çalışın bence çok uzun oldu hakkınızı helal edin rabbim hepimizin gönlüne göre versin sağlıkla alın bebişlerinizi kucağınıza ❤️🙏🏻