Merhaba, 22. Haftamda detaylı ultrasonda rahim ağzı uzunluğu 25 mm ölçüldü sınırda olup 15 günde bir takip edilmesi gerektiği söylendi. Özel takipliyim doktorumla da sıkıntı yaşıyordum ama bu aşamada güvenmek durumunda kaldım bu arada detaylı ultrason yapan farklı bir doktor. 15 günde bir 2 defa kendi doktorum kontrol etti be 25-26 mm civarı ölçtü Vajinal muayeneyle ama canım o kadar acıdı ki. 26. Hafta ve 27. Haftamın başlarında bel ağrısı şikayetim vardı kendi doktoruma gitmek istemedim beni rahatsız eden bir şey vardı ve çözümü onda değildi. Detaylı ultrason yapan doktorumdan kontrol zamanından bir hafta önceye randevu aldım ve muayenede rahim ağzı uzunluğunun 8 mm düştüğünü her an doğum olabileceğini öğrendim. Bir hafta önce kontrolde her şey normaldi dediğimde bir günde bile bu hale gelebilirsin dedi. Serklaj yapamam en ufak bir ıkınmayla doğum başlar daha riskli dedi. Nst de sancım çıkmadı o yüzde evde yatış verdi ve Progestan kullanmaya devam ediyorum günde 4 adet Adalat günde 3 adet onun dışında magnezyum vs devam. Size 37. Haftaya kadar dayanabilir miyiz çok korkuyorum sancım gelir doğum başlar anlamam diye. Böyle bir durum yaşayıp zamanında doğum yapan var mı?