Kelebek671 canım merhaba öncelikle sağlıkla kucağına alırsın inşallah
20 yaşında catim dar iken rahat normal doğum yapmis biri olarak Tavsiyelerim şunlar doğum hikayelerine bakma ne kadar bilmeden girersen süreci orada yaşayarak inan daha güzel geçiyor eğer bakacaksan da güzel doğumları hikayelerini dinle
İkincisi hareket ne kadar aktif olursan kasların kemiklerin esnek olduğu için doğum da bir okadar rahat oluyor
Ben mesela rahim şekil bozukluğundan ötürü erken doğum tehlikem vardı doktor kontrolünde doktor bebek gebelik iyi gidiyor dediği sürece ben hareket halindeydim
Mesela artık göbeğim çıkmış ağırlaştırımdan itibaren 36 da doğum yaptım özellikle 30-34 falan hataneye giderken metro kullanıyordum asansör veya yürüyen merdiven değilde hep merdivenleri indim çıktım her seferinde evde merdivenlerden çıktım yürüyüş yaptım sporla alakam yoktu şimdi açık söylemek gerekirse ama hep hareketteydim annem korkuyordu diyordu bu kız yollarda doğuracak 😅 son haftalara doğru ağırlaştıgimiz için evet hareket edicek dışarı cikicak halimiz olmuyor bazen bende öyleydim ama zorda olsa o evden çıktım
Bol yürüyüş özellikle merdiven inip çıkmak öneririm başka yaptığım birşey olmadı
Sabah nişanmis sanırım o bir kanamam olmuştu ağrım yoktu yani şöyle adet sancısı gibi ufak bir vuruyordu 1-2 dk geri gidiyordu doktoruma yazdım gel bakalım dedi gittiğimde yolu yaralamışım ztn,çatı muayenesi olmamıştım daha catin da sarmış senin dedi
bir kaç saate bebek kucaginizda olur demisti ve iki üç saat sonra kızımı kucağıma almıştım
Hatta daha dogumhanede iken doktor bile maşallah ilk doğum ve çatı dar olmasına rağmen iyi doğurdun demişti.
İnşallah rabbim sen dahil tüm doğum için bekleyenleri tez zamanda güzel bir şekilde doğum nasip etsin 🙏 biraz uzun oldu k.b 😊