mehmetsaki Meral_63 ben iki doğumu da yani hem normal hemde sezeryan devlette yaptım tek tük bazı hemşireler canınızı sıkabiliyor ama onun haricinde doktorlardan yana elhamdülillah sıkıntı yok İlgileniyorlar
sevgidolubiranne Reyyollela Mystil25 Kızlar ben en çok doğum sonrası kontrolde genital temizlik nasıl oluyor onu merak ediyorum
Reyyollela sevgidolubiranne ben normal doğum yaptım normal doğumdan sonra iki içeride üç dışarıda dikişim vardı öncesinde hep aidat gidiyordum tabii ki iki ay üç ay kadar gitmedim ağdaya o bölgenin temizliği ve enfeksiyon kapmaması için permatik ve temizledim o bölgeye yaklaşmamaya çalıştım doktor da kontrole gittiğim zaman 40 gün sonra kontrole çağırmıştı alttan herhangi problem var mı demişti ben de yok demiştim ultrasonla bakmıştı alttan hani bir sıkıntın varsa alttan bakayım demişti yok deyince bir problem olmadı alttan bakmamıştı mesela bana
sevgidolubiranne Reyyollela Haa o zaman süper ya bende onun stresine girdim bende ağdaya gidiyorum çünkü . Permatkten nefret ediyprum ama doğumdan sonra 2-3 defa mecbur kalacak gibiyiz
Jasvcl 5 gün kaldı 😂 her türlü zorluğa rağmen tadını çıkarmanızı öneririm aynaya baktıgımda mutlu oluyorum mesela çok sevdim kendimi bebeğimle böylede zaman çabuk geçecek o yüzden gün saymayın çıksın diye tadını çıkarın
-gunes Silaaaamom2025 takip ettiğim birkaç kişi sosyal medyada yaptığını ve yırtılması olmadığını söylemişti. Gebe okulunda ebe de yapın yırtılmayı önlüyor demişti.
prenses_annesi92_ Silaaaamom2025 benim 35 hafta da doktor haftaya artık yavaş yavaş perine masajina baslayabilirsin demişti. Başlayamadan 36+1 de doğuma gittim doktor doğum esnasında kendi yaptı ama tabi önceden esneme olmadığı için birde ben o an biraz ıkınma da da kendim sorun yaşadim ikinadim iyi dikişim vardı alttan ama dikiş olsa da dikiş beni fazla Zorlamadi doktor yan otur demişti otururken normal oturdugumda bir acısını hissediyordum
prenses_annesi92_ Silaaaamom2025 yani benimde dikişim oldu ama perine masajı olup olmadigindan kaynaklı miydi bilmiyorum 😊
-gunes Kızlar benim bebeğim ters. 39+3 üm jöle gibi beyaz çok hafif sarımsı akıntı geldi. Ağrı falan yok ama. Doktor nişan gelirse gel dedi ama bu nişan mı ki emin değilim. Cuma sezaryan olacağım. Yarın son kez dönmüş mü diye kontrolüm var sabahtan.
Glsn1 -gunes hayır 1 hafta oldu doğum yapalı ağrı sızım olmadı nerdeyse yani illa oluyor da dayanılmayacak gibi değil ilk doğumumda 15 gün annem kalmıştı gitmişti normalde dönmüştüm 1 hafta sonra tamamen toparlarım diye düşünüyorum
dedimolabilirrr -gunes benim çok kolaydı hemen ayağa kalkıp bebeğime kendim baktım ilk iki gün ağrım sızım vardı ama o da ayakta duramayacak kadar değildi. Şimdi ikinci doğumama çok az kaldı inşallah ilki gibi olur diye dua ediyorum 🙈😅
lilyum_ -gunes ben aynı gün içinde çok rahat ayaklandım. O kadar ağrım sızım yoktu. Hic pisman degilim iyi ki sezeryan olmusum
ESLEM16 Mystil25 40 sa 40 41 se 41 sonuna kadar bekle derim 40+1 de hafif sancı ve 2 cm açılmam var diye yatisimi yapmıştı doktor cok pişmanım 24 saat suni çekip sonrasında sezeryana girdim. Sonuna kadar bekleyinnnn🥹
Mystil25 ESLEM16 en son 40 ı doldurduğumda 17 ekime denk geliyor zaten programa göre doğma zamanı da o zaman gösteriyor en son o tarihe kadar beklerim eğer gelmezse suni veririm açılma olmazsa sezeryan dedi🥴
Mystil25 ESLEM16 ikinci doğumum olacak bu arada ilkini de suni ile doğurdum çok şükür açılmam olmuş 12 saat sonunda doğdu
supermooomy Aksak gebe yürüyüşü yapabilirsiniz merdiven inip çıkabilirsiniz bol bol yürüyebilirsiniz suyu da unutmayın ben çok faydasını gördüm suni sancısız doğum yapmıştım bilmem belki faydası olmuştur