ValideSultan tabiki öyle ama ilaçların etkileri öyle değil maalesef. Ben migren hastasıyım mesela bana hemen ağrı kesici iğne yapıyorlar serumun içine birgün gittiğimizde eşime dedim ki içine ne sıktıklarını sor, eşimde dedi ki dr bebeğe zarar vericek birşey verir mi. Bence verir dedim eşimde dr.ada güvenemiceksek biz napıcam dedi bende kendimiz araştırıcaz ona göre müsade edicez dedim. Neyse serumu aldım ama halimi görmeniz lazım gerçekten çok kötü durumdayım migrenden artık yüzüm gözüm şişti gözlerimi açamıyorum. Eve geldik hemen verilen ilaca baktım ve gerçekten hamilelikte kullanılmaması gerekiyormuş ve bunu bütün dr.lar yapıyor maalesef. Migrenimden dolayı hemen parol veriliyor hatta günde 4 tane alabileceğim söylendi ama hamilelikte doz ne kadar yükselirse otizim riski artıyormuş. Şiddetli mide bulantılarım vardı ve artık aç kalıyordum zofer diye bir mide bulantısı ilacı verildi onunda sürekli kullanımında bebeklerde yarık dudak sendromu oluşturma ihtimali varmış. Yani ilaç konusunda kesinlikle güvenmemeliyiz kendimiz araştırıp kullanmalıyız. Ben vitaminler haricinde nadir ilaç kullandım hamilelikte