Başınız sağ olsun.. ben de 14+4de kurtaj oldum. Benim surecim biraz zor ve sancılı gecti. Cytotec diye bir ilac var bu ilac aslinda bir mide ilaci ancak cok eski zamanlarda dusuge sebep oldugu icin saglik bakanlığı bunu yasaklamış ve sadece hastanelerde bu tarz uygulamalarda yasallaşmış. Ben sabah 7de yatış yaptirdim, ilk ilac verilirken makattan, oral dil altı ve vajinal ilaci koydular. İlk 15dk icinde titreme, üşüme, karin agrisi ve sanci baslatiyor. Size tavsiyem üzerinizi örtün. Daha da siddetlenecek çünkü. Ardindan 2 saatte bir ebe rahim ağzını kontrol ediyor. Bende her edişte parmakla rahim ağzını uyarmıstı. Saat öğlen 1e kadar hem vajinal hem oral ilac verildi ve parmakla kontrol edildi. Ancak 1deki kontrolumde herhangi bir acilmam olmadigi söylendi ardından hekim geldi ve hekimin muayenesinden sonra beni müdahale odasina aldi. Bebegin suyunu patlatti ardından cerrahi aletlerle rahim ağzını uyardı açılması icin ve bana hap disinda damardan suni sanci da verilmeye başlandı. Sanirim 4e geliyordu son kontrol edildiğinde, bu kadar müdahalelere rağmen acilmam olmayinca doktor mecburen artik kürtaja alicaz dedi. Biraz uzun sürebilir sadece normalinden dedi. Sanirim bi yarim saat falan sürdü. Ama cikinca ve tamamen kendime gelince inanılmaz rahatlamış hissetmiştim aci olarak. Sadece psikolojik depresyondaydim. Cok hafif adet olacakmisim gibi kramplar vardi. Ertesi güne tüm ağrım geçmişti ama. Doktorlar ilk başta ilacla kendin dusurmeni bekliyor haftasi buyuk oldugu icin, çünkü kurtajla kazıma islemi ona gore fazla oluyor. Benim rahim agzim cok sıkıymış, herkesin boyle olacak diye bir seyi yok tabi ki. Bu benim yasadigim zorlu bir tecrubeydi. Psikolojikmen zorlukları da zamanla aşılıyor ben terapi almıştım hala daha devam ediyorum. Allah cennette sizi kavuştursun insallah. Öteki tarafta şefaatçiniz olsun… Ne denilse bu sürede bos biliyorum, ruhen ve bedenen acil şifalar diliyorum…