Gebeliğim boyunca orda takipliydim miyomum olduğu için. Süreç boyunca çok fazla olumsuz yorum okusamda burda tam olarak yeterli bilgiye ulaşamamıştım. Şimdi olumlu ve OLUMSUZ ağırlıklı olmak üzere tüm yaşadıklarımı anlatayım merak edenler için.
39+2 ye gün vermişlerdi kabul etmemiştim çünkü o kadar taşıyabileceğime inanmıyordum. Öyle de oldu 38+1 de haftalık kontrolde doktor bebeğin gelişimi durmuş beklemenin anlamı yok alalım acilen dedi. Kâğıt yazdı yolladı nst sonrası yeşil alan acilden yatış işlemleri yapıldı. Öğlen 2 den gece 23:30 a kadar bir çok gebe acilde bekletildi. Açlıktan fenalık geçirenler oldu çünkü planlı sezaryenleri de 24 saattir aç bekletiyorlardı çünkü poliklinikte boş yatak boş oda yokmuş… saatlerce aç bekledik sandalye tepesinde artık belimiz sırtımız ağrıdan mahvolduk. Derken gece 12 de beni aldılar. Önce yatacağım odaya geçtik hazırlandım giyindim damar yolu sonda takıldı tansiyon vs bakıldı ameliyathaneye indik orda da 25 dk kadar bekletildim ardından anestezici geldi sorular sordu dosyamı inceledi aldılar içeri. Spinal olacaktım. Mecburi durumlar haricinde genel anestezi yapılmıyor %90 belden uyuşmalı oluyor. İğne yapıldıktan sonra ben uyuşmadığımı söyledim ama inanmadılar, saçmalama olur mu öyle şey falan dediler ama bas bas bağırdım resmen her yapılanı acı içinde hissettim ve o kadar kötüydüm ki bebeğim çıktığında bakmak bile istemedim beni bayıltın diye yalvarıyordum bana az kaldı dayan dediler. Kabus gibi bi doğumdu acıdan tansiyonum 4/2 oldu yükselmedi müdahalelere rağmen. 02:23 geçe doğumum bitmişti ama 04:30 da kendime gelebildim. Sonra odaya aldılar. Refakatçınız odada oluyor 1 kişi bayan. Bebek gelince eşiniz de gelebiliyor. Bebeği yıkamıyorlar, giydirmiyorlar sadece silip örtüyle veriyolar refakatçınız giydiriyor. 6 saat kadar siz de çıplak kalıyorsunuz bol bol temas ve emzirme öneriyorlar. Arada ebe gelip kanamanızı kontrol ediyor gerekli görürse eliyle muayene ediyor vs. Bol bol ağrı kesici vs yapılıyor süreç boyunca o konuda endişeniz olmasın. Antibiyotik, ağrı kesici, vitamin , kan sulandırıcı vs saati saatine veriliyor hastanede acı çekmiyorsunuz o konuda . Benim ağrım 0 gibi bişeydi nerdeyse . 6 saat sonra ilk yürüyüş için hasta bakıcı geliyor sizi giydiriyor sondayı ebe çıkarıyor. Yürüyüş yapıyorsunuz vs. Sonrası aynı rutin devam 48 saat yatış veriliyor sonrasında taburcu işlemleri de yarım günden fazla sürüyor nerdeyse 3 gün orada oluyorsunuz . Ameliyat anestezi vs hepsini geçtim hepsi bi şekilde geçiyor acısı unutuluyor ama gel gelelim ennn olumsuz en berbat konuya… yattığım odada 2.gün fark ettiğimiz pire ve tahtakuruları!!!!! Evet şaka değill şikayet ettiğimde ise herkes çok alışık bi şekilde evet var yapabileceğimiz hiç bişey yok dediler. Sabaha kadar ağladım o gece sinirden taburcu olmak istedim imza atıp çıkmak istedim ama asla izin vermiyolar ilaçlama birimi gelecek sakin olun diyolar ve ben küçücük bebeğimle o odada huzursuz bi şekilde sabah ettim. O hasta halimle tüm eşyalarımızı çöp poşetlerine doldurdum. Evden temiz eşya getirtip onları giydik. Oda değişikliği talep ettim 10 saat sonra falan talebimiz karşılık buldu. Detayları anlatmaya eriniyorum şu an baya uğraştım ve taburcu olmak için de baya uğraştım saçma sapan prosedürler vs… neyseki çıktık evimizdeyiz sağlıklıyız ve tüm eşyalarımızı hijyen programında kaynattık bazı şeyleri çöpe attık kendimiz de gelir gelmez duş aldık şükür bi bulaş söz konusu olmadı ama size tavsiyem hala vaktiniz ve imkanınız varsa o hastaneden uzak durun :))) evet dışardan bakınca otel gibi , büyüklüğü vs sizi yanıltmasın… acilde sıkıntı yaşayanınız olmuştur evet ama poliklinik çalışanlarının hakkını yiyemem hemşiresinden ebesine hepsi çok kibar ve nazikti. Ama inanın hastane çöp. Biraz travmatik bir anı bıraktı bende ben hep hastane çok güzeldir ama içindeki ekipte sıkıntı yaşar mıyım acaba diye düşünüyordum korkuyordum hiç ummadığım yerden geldi. Tam tersi oldu ben yaşadım siz yaşamayın arkadaşlar :)