Busraseyma 24+2 deyiz şuan da bebeğim sürekli kilo alamadığım için geri kalıyor doktor çok kalori almam gerektigini söyledi başına gelen varmı özellikle şunu ye dediğiniz bı şey varmi
[silindi] Busraseyma senin değil bebeğin kilo alması lazım. Bebeğe kilo yapacak şeyler ye, muz kefir kaşar peyniri çiğ kuryemişler kırmızı et vs protein ağırlıklı beslen
Evo12 Busraseyma protein ağırlıklı beslen. Mesela sabah tek yumurta yiyorsan bi süre iki yumurta ye öğlenleri haşlanmış yeşil mercimekli salatalar yapabilirsin. Hergün en az 60 g protein almaya özen göster. Veya kendi kilona göre kaç protein alman gerektiğini araştır. Ama en az 60 protein al. Hangi yediğinin ne kadar protein içerdiğine googledan bak ve ona göre bir rutin oluştur. Ben bu şekilde 10 kilo aldım ve 4 ü bebeğim oldu. Afiyet olsun şimdiden 🥰😁
Muallim3 Busraseyma Çok saçma gelebilir ama ben bunu internette araştırdığımda en çok kakaolu kahvaltılık gevrekleri öneriyorlardı. Hem Türk kaynaklarda hem yabancı kaynaklarda. Bir de muz, kaşar peynir, tahin ve proteinler.
Snmhmt6 Bende çok kilo almıyorum bu kötü bir şey değil bence bebeğe yarayan şeyler yemen lazım ama tabi daha doğru olur Muz süt kuruyemiş kaşar peyniri aklıma gelenler
Busraseyma [silindi] doktor bebeğin gelişimini etkilediğini kilo almam gerektiğini söyledi almıyorum diye bende seviniyordum ama muz kaşar bunları zaten yiyordum ama yediğin yiyeceklerin kalorisini arttirmam gerektiğini söyleyince tikandim
[silindi] Busraseyma Allah Allah çok ilginç. Yine de proteine ağırlık ver öyleyse beyaz et kırmızı et. Ama tavuk yiyeceksen organik bulabilirsen daha faydalı diyorlar. Onun dışında bakliyat güzel kilo aldırır. Bakliyatlı salatalar yapabilirsin sulu yemek yapıp yiyebilirsin
Evo12 Busraseyma rica ederim😁 bu arada protein ağırlıklı beslenmeyi insan en çok kahvaltıda tamamlıyor. Mesela ben şunları yerdim salatalık domates zeytin kısmı dışında iki kibrit kutusu kadar peynir bir kase yoğurt iki tatlı kaşığı tahin(baya proteinli) iki yumurta. Burası tek başına 35-40 protein ediyor düşün.