Öncelikle inşallah herkes bebişini sağlıkla kucağına alsın 🥰
📌 doğumdan bir hafta önce belim ve kasıklarım ağrıdı anneme ablama sordum ikiside doğumun yakın o zaman dedi ve öylede oldu
📌 gece 04:30 gibi suyum geldi. Altıma yapıyormuşum gibi hissettim. Hemen lavaboya koştum. Suyun geldiğini anlayınca eşimi uyandırdım ve duşa girdim, sıcak bir duşla kendimi rahatlattım. Sakince giyindim ve hastaneye gittik.
📌 2 cm açıklık varmış yatış yapıldı sancım yoktu biraz bekledikten sonra suni sancı verdiler , doğumun olmasına yaklaşık yarım saat kala iyice canım acımaya başladı. Ve bana kendi başıma ıkınmamam gerektiğini söylediler . Meğer ben ağrıyı çekerken ıkınmışım ve bebeği aşağı ittirmişim. Muayeneye geldiler ve doğum haneye aldılar. Doktorum çok sakindi ve beni de sakinleştirdi. Kaka yapar gibi ıkın dedi ve öyle yaptım. Sesin çıkmadı sadece söylediğini yaptım ve çok şükür her şey yolunda gitti ve çabucak bitti doğum aşaması.
📌 bebeğinizi kucağınıza aldığınızda zaten her şeye değdiğini hissediyorsunuz.
📌 bebişm ilk başta emmedi 3 çay kaşığı süt verince seviniyordum. İlk iki gün emme problemi yaşadık çok şükür şimdi geçti. Mastit olmamak için sürekli sağım yapıyorum bu arada.
📌 hastane çantanızı eksiksiz yapın bence ben lazım olmaz diye süt sağım makinası almadım meğer ne lazımlıymış
📌 seçtiğiniz pijama çok rahat olsun kesinlikle önden düğmeli
📌 benimle bol bol kıyafet koyun eksik olmasın yeter ki
Aklıma gelenler bunlar , sevgiler 💓