Bebeek_12 merhaba 14.haftada doktorum plesentan halâ rahmine yakın dedi normalde sporu bu dönemden sonra öneriyormuş ama bana başlama dedi ağır şeyler kaldırma günlük işlerini yap ama çok yorulma cinsel ilişki yasak kanama olabilir genellikle 24.haftada yukarı çıkıyor falan dedi. Yürüyüş de yapıyorum günlük işlerimi de yapıyorum benim şu ana kadar hiç kanamam olmadı. Sonrasında internetten de doktorları dinledim bu yukarı çıkması tamamen rahmin doğal buyumesiyle alakalıymis fizyolojik yani kiminde 20de çıkıyormuş kiminde 24 kiminin 27ye kadar uzuyormuş tabi hiç çıkmayan da varmış. Kan akışı için soluma yatmaya çalışıyorum işte rahmin plesentanın gelişimi için bol su güzel beslenmeye dikkat ediyorum falan tabi bunlar dolaylı yoldan rahmin sağlıklı büyümesini plesanta sağlığını destekleyici şeyler direkt etkileyen değiller yukarı çıkması tamamen rahmin doğal büyümesiyle alakalıymis bu hareketi kısıtlamaları falan kanama olursa diye önüne geçmek için rahmin yukarı çıkmasıyla alakası yokmuş o yüzden cok düşünmemeye çalışıyorum artık 2 hafta sonra falan doktora gidicem bakalım merak ediyorum