Esma006 Sezeryandan sonra ne Zaman hamile kaldınız (doğum anında veya doğumdan sonra bebeğini kaybetmiş annelerimize sorum) Ve bir sıkıntı oldu mu rahat mı geçirdiniz
Loveis Esma006 doktorun herkese verdiği süre farklı bence. Bebek kaybetmesen bile herhangi bi doğum şekli için zaten en az 2 sene. Ama dediğim gibi şuan ki senin durumun bebek kaybetmek üzerine sorulmuş bence bunu doktorunla konuş, herkesin bedeni ve durumu farklı sonuçlar verir.
Sermec27 Esma006 Ben yaklaşık 6 sene önce ilk oğlumu 38 haftada kaybettim anne karnında kalbi durdu ölü doğdu sezaryen olmuştum sezaryenden 6 ay sonra ikinci oğlumu hamile kalmıştım şu an çok şükür 2 tane oğlum var Rabbim sabr versin tekrardan kucağını doldursun inşallah 🤲
irmklcr Esma006 bende 2 bebeğimi kaybettim biri 12 haftalıktı biri 8 haftalıktı kalpleri durmuş ilki doğal yolla olmuştu 2.yi letu kullandım çatlatma iğnesi vs kullanmadım şimdi tekrar deniyoruz letuyla olmazsa aşılama dedi doktorum inşallah gerek kalmaz ama kürtajdan sonra sadece psikolojik sorunlarım oldu fiziksel sorunum olmadı
Dygkyz Merabalar çok zor oluyor yani ben geçen sene kürtaj oldum (2.5 aylıktı kalbi durdu) şimdi 1 yıl oldu maalesef olmuyor klomen +çatlatma iğnesi denedik olmadı .Doktorum 3 defa çatlatma iğnesiyle deneyeceğiz olmazsa aşılama dedi.Gerçekten yıpratıcı bir süreç hakkımızda hayırlısı olsun
Esma006 myangelson 18 ay deniliyor evet malesef 90 gün oldu 3 ay bitmek üzere neredeyse hayırlısı olsun inşallah hamile kalındığında son aylar dikişlerde ağrı vs oluyormuş öyle de duymuştum
myangelson Dygkyz normalde sağlıklı olanı 2 sene ama erken hamile kalınsa da bir sıkıntı olmuyor çoğunlukla. Benim durumum farklıydı doğumum falan sıkıntılı geçti baya kanamalı bir ameliyatti rahim yirtilmaya başladığı için acil alindim sezaryene. 2 saat falan sürdü ameliyat o yüzden doktor iyice toparlanma için 2 sene kesinlikle yasak sen normal bir sezaryen gecirmedin baya riskli bir ameliyattı dedi
Esma006 Loveis bedenen şuan kendimi iyi hissediyorum çok şükür ama içim önemli tabi kaldiricak mi tekrar gebeliği rahim bu ay yalan yok denedik ama olumlu sonuç alamadım
2812 Esma006 dış gebelik geçirdim açık ameliyat oldum iç kanamam vardı çünkü yani sezeryan oldum tüpü aldılar 3 ay sonra doktorum gebelik planla dedi bir boş sonra da 6. Ayımda normal gebelik oldu inan 10. Haftadan beri dikiş yerim acıyor o çizgi varya oturup kalkarken vs yani doltorun okeylerse tamam ama benim 6. Ayda kaldım acıyor doktor daha da acır dedi
myangelson Esma006 doktorlar kişinin durumuna göre değerlendiriyor bu durumu. Mesela benim ilk doğumum baya zordu doktor 2 sene kesinlikle yasak 1 sene sonra ben hamile kaldım diye gelme bana senin hem ruh hem fiziksel sağlığın için 2 sene bekle başkası olsa normal bir doğum atlatsa 1 sene sonra hamile kalması olabilir ama sana yasak demişti. Senin de daha çok yeni anliyorum bir evlat kaybetmek çok zor ama doktoru dinle o da sana bir süre beklemeyi önermişti diye biliyorum. Benim 2 sene geçtiği için ağrı falan olmadı ama çok kilo da almadım arada bir kaşıntı sızlama oluyordu o kadar. Ama erken hamile kalanlarda olabiliyormuş bu durum
Loveis Esma006 malesef senin iyi hissetmenin bi önemi olmuyor, dikişler ve hamilelik dönemi zor geçer. Bir de yakın dönemse hiç riske atıp denemeyin, doktoruna dikiş durumunu sorup muayene olmanda fayda var. Risk alıp zorlamanın alemi yok bence.
Esma006 yasarceyda12 evet belli bir ay söyledi doktorum nisan mayıs dedi bende Haziran’da yapmıştım doğumu ama o ayı bilemiyorum ama beklemek istemiyorum sanırım sezeryan da kendini rahim 6 ayda toparlıyor küçülüyor galiba
yasarceyda12 Esma006 seni anlıyorum canım daha öncede konuşmuştuk yani postlarınıda görüyodum bende doğumdan 10 gün sonra bebeğini kaybetmiş bi anneyiö zor insanın içi içini yiyior heleki sezeryan olunca dikişleride düşünüyoruz bende öyle başlarda diyodum beklemek istemiyorum diye ama sonradan dikişlerimle alakalı sorun yaşarsam diye düşündüm riskleri düşündüm vs sonuçta bi kayıp olunca insan herşeyi düşünüyor şu an hamileyim 6 aydan sonra oldu elhamdülillah rabbim aratmadı ama bi arkadaşımın bebeği doğdu emziröe döneminde hamile kaldı 3.5 aylıkken kazayla oldu çok şükür o bebişide doğdu ama sonlara doğru dikişlerke sıkıntı yaşadı ama başka arkadaşımda 3. Ayında hamile kaldı hiç sıkıntı yaşamadı birsürü örnek var bu şekilde ama şimdi bizim bi kaybımız olunca her ihtimali düşünüyor insan örnek verim benim tansiyonum var en ufak 13e yükselse panik yapıyorum diğer doğumum tansiyondan oldu çünkü şu andada riskli gebelik takip ediyor beni elhamdülillah bi sıkıntım yok ama gelen giden gebelerle konuşuyoruz bi arkadaşın bi kızı bi oğlu varmış 3. Hamileydi o normaldede tansiyon hastasıymış ilaçta kullanmıyomuş çok düşürüyo diyor normalde 14/15 miş tansiyonu yüksek yani ama o kadar rahat ki çünkğ ikş evladı var geride ama ben düşünmekten kendimi bitiriyorum sana tavsiyem en az 6 ay bekle sonra dene
Esma006 2812 evet herkes böyle söylüyor son iki ayda dikişler patlicakmis gibi hissediyormuş insan sağlıkla al inşallah kucağına 🥹
Esma006 yasarceyda12 bende kendimi bitiriyorum içim içimi yiyor başka şey düşünemiyorum 6.ayda korunmayı vs mi bıraktınız korunmasız 6.ayda mi tuttu basınız sağolsun sizinde 😓