Herkese merhaba. Cok şükürler olsun ki benim de 2.dogum hikayemi buraya yazmak nasip oldu
9 ay boyunca hic hamilelik nazi yapmadım kendime amann bebeğim kolay gelsin kendi gelsin diye ama maalesef oyle olmadi. 41 haftaya girdigimde doktor artik doğumu başlatalım riske girmeyelim dedi. En büyük korkum suni almaktı çünkü onun sancısı cok zordu 😔
Öğleden sonra 3 gbi suni sanci verilmeye başladı. Belli bi süreye kadar güle oynaya sancıları atlattik acilmam 5 cm doğru geldiğinde artik karşılayamiyordum. Bazen kalkıp hareketler yürüyüş yapmama izin veriyorlardi. Sanci geldiğinde istemsiz bagiriyordum doktorlar gelip böyle yapma evet cok zor ama doğuma halin kalmayacak suan boule çekiyorsun ilerleyenn saatler de bu biraz daha şiddetlenecek biliyorsun die her ne kadar konussalarda o an dediklerini uyamiyordum. . Ve acilmam artik 7 cm oldu asla yatarak karşilayamiyordum. Gelip nstden çıkarıp dikkatli bi şekilde yürüyüş yapmamı ve hemen haber vermemi söylediler. Odada biraz hareketlerle sancilari karşılamaya çalışıyordum bi ara cok sanci geldi ebeyle konuşana kadar sanci geri gitti. Ne yalan söyleyeyim o an gidiyorum sandım yürüyemiyorum konusamiyorum dediklerimi kendim duyamıyorum anlamıyorum. Doktorlara haber verdim birsey oluyornama kaka mi bebek mi emin değilim dedim o an çok şiddetli gelmişti. Hepsi başıma dolustular. Ben ilk doğumda basimdakilari dinleyemedigim icin dogumum zor ve uzun geçmişti bu sefer dinleyeceğim demistim ve acıların son bulacağını kendimi inandirmistm. Doktorlar başıma toplandığında o an kendimi odaklayamadim hepsi ayrı ağızdan bir öğüt veriyorlardi başımda ki hemşire nefesinintut 40 saniye bırakma ve ikin dedi ilkinde yapamadım sancim gitti tamam dediler sancin gelince yap en fazla 3.kez ikinmama bebegim cikti kızlar. O an o duygu suan bunu yazarken bile gogulserim sızlıyor o an helsi bitiyor tüm acılar akşama kadar çektiğin yorgunluk resmen enerji yükleniyor. Biraz uzun oldu okuyan olursa sevinirim asla normal doğumdan korkmayın inanın yapamasydim ben yapamazdim
Hepinie sağlıklı guzel hayırlı doğumlar diliyorum 🩷🌸🌸