erciyes38e Kizlar merhaba, yeni dogan bebege sarilik olmasin diye 1 2 damlaya yakin sekerli su vermem gerektigini soyledi babannem, o bizlere vermis biz sarilik gecirmemisiz, buyuklere saygim sonsuz bilgilerine de dusuncelerine de ama midesi daha zeytin kadar olan cocuk sekerli sudan rahatsiz olmaz mi hem de tatli bir sey sonucta anne sutunu ya istemezse sonrasinda
umidadem erciyes38e oyle bişey hiç duymadım ama benim annem bide doğum yapanlar çok emzirsen anne sütü iyileştiriyor dediler ablam hatta alyarım kurdu surekli emzirdi hiç sarılık olmadı doğduğunde az bişey vardı o bile kalmadı
Yalinn8 erciyes38e ben de bazi büyüklerin hurafelere fazla bel bagladigini dusunuyorum, yenidogana diil sekerli su asla su bile verilmemesi gerektigi söyleniyor israrla, bi de kucucuk cocugun vücuduna dünyanin en zararli seyi olan şekeri sokmam aslaa
enfla erciyes38e Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vesellem bebekler yeni doğduğunda bir Hurmayı ağzında biraz ezip içini bebeğin damağına sürermiş anne sütü emmeden önce. bebeğin hem şekerini dengelermiş hem de sarılık olmaması için zaten hurmanın şekeri düzenleme özelliği var ben şahsen uygulamayı düşünüyorum internetten araştırabilirsiniz.
Kayra2307 Verilmemeli deniliyor... Bende asla vermem diodum ama verdm 🤣 oğlum 5 yaşında çok şükür hiç bişe olmadı şu an hamileym yine verebilirim 1 2 damlayla bişey olmaz die düşünüyorum ama tabi ver demiyorum.. Bebek konusunda en iyisini anne bilir annenin kararıdır. Nasıl mantıklı ve doğru geliyorsa öyle yap
Mbs Ayni söylentiler bizde de var malesef🤦♀️ama bnce kulak asma sen sık emzirirsen saten sarilik olmaz bol bol emzirmeye bak 😊
Cansugomur Kesinlikle onerilmiyor bununla ilgili bı haber okumuştum aynı şekilde sekerli su verilmiş yenidoğan bebeğe ve bebek kakasını yapamamış hastanelik olmuş poposuna hortum takıp yaptırmışlar .
erciyes38e Cansugomur ayy icim bi garip oldu, buyuk ihtimalle bagirsaklarinda gaz birikimi olmustur cocugun sekerden kaynaklii 😰
Aliiss erciyes38e hastanede hemşireler de bebek memeyi tutsun diye şırıngayla bi iki damla damlatıyorlar diye biliyorum bende yani o yüzden çok sorun olmaz gibime geliyor doktorunuza danışın isterseniz
Busra_bugraaa erciyes38e canım bebeklere şekerli su vermeyin diye bas bas bağırıyor doktorlar hele ki yeni doğmuş bir bebeğe 🤭 sarılık olmaması için sık sık emzirmen lazım bebeğini anca o şekilde bebeğini koruyabilirsin
Anacsevgidolumelek erciyes38e bu tarz seylerde buyukleri de kirmadan evet yaptim ben onu uyguladim siz yapmayin falan filan diyerek kendi bildigini uygulamak bizler onlardan daha aktifiz daha fazla ogreniyoruz daha cok arastiriyoruz hurafelere ve sagliksiz seylere cocuklarimizi maruz birakmak istemiyoruz o yuzden herkes istedigi gibi buyutmeli yavrularini.
Melisam erciyes38e ben öyle şeyler vermedim çok şükür sarılık olmadı bebeğim herşeyi önleyen anne sütüdr👍
Deletedmom277 erciyes38e Sakın bu tür şeyler vermeyin lütfen sarılık varsa bol bol emzirin yeterli olur
prensleriminannesii erciyes38e bebegim doğduğunda kilolu olduğu için kan şekeri düşmüştü doktorlar kendileri şırınga ile şekerli su verdiler miktarda demekki bi zararı yok