Dnoktay Kızlar acil yardım!!!! 37. Haftamdayim aşırı derecede kollarımda ve bacaklarımda kaşıntı başladı, artık kanıyor kaşımaktan kolestaz olduğunu düşünmüyorum avuç içimde ve ayak tabanımda kaşıntı yok. Yardım edin nasıl durdurabilirim bu kaşıntıyı 🥺
Gamzegamzogrt Dnoktay cildiyete git ne mutlu ki geç başlamış ben 1 buçuk aydır çekiyorm 33 deyim kaşıdıkça yara oldu mayın tarlası gbi ellerim ayaklarım
Gurkopoyro Dnoktay ben ilk gebeliğimde kaşıntı sebebi ile kadın doğum doktoruma gıttım 36/3 dü yatış yaptılar hemen hastenede kaldım 4 gün boyunca 37 de doğum yaptım
Gamzegamzogrt Dnoktay değerlerine bakıyormkan değerlerin yüksekse karaciğer için gebelik kolestazı oluyor oda erken doğum ve sezaryen ile doğum birde gebelik alerjisi var ondada alerji ilacı veriliyor ancak doğum sonrası geçiyormuş birde gebelik ürtikeri kurdeşeni oluyor oda ya iğne ile yada kortizonlu kremlerle oluyor yine doğumla geçiyormuş benm ürtikerdi kadın doğumcum ilaçları kullanma dedi bende doğal yöntemlerle sirke yada kantaron yağı ile geçiştiriyorum doğuma kadar genellikle son aylarda orataya çıkıyormuş bu üç şey
Gamzegamzogrt Gamzegamzogrt bu arada kaşınan yerler önemli kolestaz için el avuç içi ve karın bölgesi eklemsel yerler özel olaeral gece başlayan gündüz belirti yoksa diğerleri içinse gece gündüz farketmeksizin vücudun herhangi bir yeri olabilir
Dnoktay Gamzegamzogrt tam teşhis için Perşembe gideceğim bakalım ne diyecek doğuma 10 gün kaldı ama dayanilacak gibi degil
ozgehns Benim 16.haftamdan beri bacak içleri basenler kalçalar alerji gibi oldu geceleri kaşına kaşına zor uyuyorum sebebi nedir
Gamzegamzogrt ozgehns sennde büyük ihtimal kurdeşen ürtikerdir pupp deniliyor diğer adıyla bu çok yaygınmış ama genelde 3 . Trimester de çıkıyor basen diz kapaklarınn arka tarafı vs ise normal ama tabi sağlık ocağında istersen yada gittiğin herhangi bir hastaneye alt ast safra asidi ve ggt testleri veriyorsn onlar normal değerdeyse sorun yok ama bu değerler yüksek ise kolestaz oluyor oda erken ve sezaryen ile doğum oluyormuş
mystery4 Ben bu puppp yüzünden 37+2 de sezeryana alındım. Sancım vs yoktu hiç. O kadar dayanılmazdı ki.
Dnoktay Gurkopoyro şu anda öyle bı durum yok diyor doktorum hamilelikten sonra geçecek diyor onu temenni ederek yola devam ediyorum insAllah geçer hemen 🥺 yoksa uykular haram oldu artik