gnka Merhaba arkadaslae biraz acil bir konu- doğum yaptım bebeğim karnımda iken hafif ventrikükomegali vardı İstanbulda götürebileceğim doktor tavsiyesine ihtiyacım var. Doğum yaptığım hastanede ki beyin cerrahisi yıllık izinde imiş. Daha önce basına gelen varsa cevaplarsa sevinirim
Aysungrc İstanbul’la ilgili bilgim yok ama izmirde şehir hastanesinde doğum yaptım bizde de doğumdan önce görülmüştü doğumdan sonra hastaneden taburcu olmadan ultrason ile ölçüm yapıldı sıvı artışı yoktu daha sonra 15 gün sonra tekrar yapıldı hiçbir sorun yoktu şükür
sevgiciftel Marmara universite hastanesi beyin cerrahisi bu konuda çok iyi vakit kaybetmeden randevu alıp muayene olun
btlatsvn sevgiciftel acaba hamlileyken kaçtı ölçüler bir de hamilelıkte ilerledi mi azaldı mı ? Saglıkla buyutürsünüz inşallah
btlatsvn Aysungrc ya sonrasında pekı artıs oldu mu ne yaptınız test vs , ben de 22. Haft 9,8 ölçtü sol tarafta sadece .. sınırda olması benı cok uzdu stres yapmamaya calısıyorum ama yıne de o korku hep ıcımde. Artacak mı azalacak mı belırsızlık
MerveLeo btlatsvn canım benim oğlumunda bir t raf 9 lardaydı diğeri 7 lerden 6 lara düşmüştü. Devamlı takip ettirdim hamilelik boyunca. Doğdu götürdüm baktırdım hep normal sağlıklı dendi. Yinede güvendiğim doktorlara ulaştım onlarda bu kadar kafanı yorma baktırmasan hiç bilmeyecektin senin ya da eşinin de belki böyle takılma dedi. Şimdi 3 yaşına girecek maşallah hiç bir şeyi yok. Olan o ağladığım üzüldüğüm günlere oldu. Sende çok takılma 11 küsürler riskli senin bebeğinde sağlıkla gelecek
Aysungrc btlatsvn kusura bakmayın ya geç görüyorum. Sonrasında perinatoloji takipli devam ettim taaki doğuma kadar. Birkaç mm artıp azalmalar oldu süreç içerisinde bazen tek taraf ölçtüler bazen iki taraf 9.5 de ölçüldüğü oldu 10.9 da bu küçük artış azalmalar ölçüm farkından bebeğin pozisyonundan olabiliyormuş. Stresinizi o kadar iyi anlıyorum ki. Bize neler neler dendi kalbinde delik ve bağırsağında parlaklık da görülmüştü. Altında bi genetik hastalık olabileceği üzerinde çok duruldu. Amniyosentez ya da kordonsentez testi istedi her gittiğim doktor. Biz yaptırmama kararı verdik yani bu tamamen sizin kararınız yaptırıp yaptırmamak. Artısını eksisini düşünerek verebileceğimiz bi karar. Fetal dna testi yaptırdık o da çok şükür temiz çıktı. Fetal mr çekilmesi önerildi daha ileriki haftalarda 30lar olabilir onu da yaptırmadık. Çok şükür bebeğim doğdu bütün testlerini de yaptırdık hiçbir sıkıntı olmadı. Şimdi 5 aylık olacak 🌸 inşallah siz de sağlıkla alacaksınız kucağınıza içinizi ferah tutun. Erkek bebeklerde bu tarz ölçümler olabiliyomuş bi de sizinki çok sınırda hiç stres yapmayın bence başka bişey de yoksa 🌸
btlatsvn MerveLeo ya sizin adınıza çok sevındım bana da dua edın saglıklı bı sekılde kucağıma alabileyım
MerveLeo btlatsvn hamileyim şu an inşallah sağlıkla alacaksın eminim sende çok takılıp üzülme sağlıklı günleriniz olsun ❤️
btlatsvn Aysungrc ya yazdıklarınız bana o kadar umut oldu kı 🌸hamilelık annelık boyle bir seymis sanırım. Dr her seyi pat pat soyleyınce zaten yıkıldım orda evet o da işini yapıyor orda.. ne umutlarla guzel seyler duymak için gıdıyoruz halbukı.. her sey Allahtan ben de sadece ikili tarama yaptırmıstım o da temizdi sonucu. Yanı suan gördüğü kadarıyla baska bı sıkıntısı yok ınaşalah boyle devam eder o da zamanla kuçülür temennim
7213 Aysungrc benim bebeğim kız 22+1 de detaylı da sağ taraf 10.1 dedi aminosentez yapalım ded kabul etmedim tamam o zaman takipte kalalım dedi 4hafta sonrasına randevu verdi. Ben zaten riskli gebeyim serklaj lim var.marmara eğitim araştırma hastanesi riskli gebeliğe gidiyorum
Aysungrc btlatsvn umutlu olun korkmayın stres daha çok zarar verir ben günlerce ağladım o kadar korkunç günlerdi ki insan o zaman anlayamıyor tabii ama bi süreç bu ve geçecek buna inanın. 14-15 lere çıkmadığı sürece sıkıntı olmadığını söylemişti güvendiğimiz bi doktor. Doğumun olacağı gün de ölçüm yapıldı dokuz küsür lerde çıktı doğumdan bir gün sonra ölçtürdük öyle bir genişlik yoktu normaldi.
btlatsvn Aysungrc stres yapmamak ıcın elımden gelenı yapıyorum ama bakmadan da duramıyorum 3 hafta sonraya randevu verdı zaman asla gecmıyor. Gurbette aılemde uzakra caresızce beklıyoruz. Arkadaslar soruyo nasılsın falan dıye ben baslıyorum aglamaya caresızlık cok kotu Allaha sıgınıyorum dua edıyorum.. bebeklerımız cok guclu ben ınanıyorum ınsallah bu surecı atlatacaklar..
btlatsvn btlatsvn Aysungrc sız bu surecte neler yaptınız takvıye vs kullandınız mı beslenmenızde falan nelere dıkkat ettınız