Rabbim herkese kolay ve güzel doğumlar nasip etsin. Arkadaşlar bu benim ikinci gebeliğim 40+0 öğlen muayene gittik herşey yolundaydı ama sancım yoktu pazar günü kontrol için ayrıldık hastaneden. Akşamları daha çok hareketli olan kızım yine çok hareketliydi ama bu sefer vajinamda keskin baskılarda hissediyodum. Dayanılmayacak bişey yoktu ama. Gece 1 den sonra hareketi iyice arttı ve belimden vuran sancılar başladı ama düzenli değildi. İdare ediyodum . 3 gibi duşa girdim sıcak su çok iyi geliyor. Pilates topunda biraz hareket yaptım 5 gibi artık iyice sıklaştı sancılar ama düzenli hissetmiyodum sadece şiddeti artmıştı eşimi uyandırdım. Kontrole gidelim bakalım dedim. Ezanla birlkte evden çıktık. Hastane yakındı on dk da gittik zaten. Kapıdan girince zaten beni direk tekerli sandalyeye aldılar eşimi veznede bıraktım beni doğumhaneye aldılar. Ben yine doğum beklemiyorm ama ebeler falan kontrol edecek nstye bağlayacaklar falan sanıyorum😅. Neyse ebe muayene etti ve suyun gelmiş dedi. O zamana kadar hiç bi belirtim yoktu çamaşırda ıslaklık vs olmadı. Doktor tuvaletinle birlikte aktı farketmedn demekki dedi. Diğer odaya alındm üstümü değiştirdm doktorum nöbetçiymiş çok şükürki. 5 dk ya doğurur dedi ebe ama beni motive etmeye çalışıyo diye düşünüyorum. Sonra çatala çıktım sancım gelince yapmam gerekni söylediler ve çok şükür üç ıkınmada çıktı bebeğim. Bu kadar hızlı olmasını asla beklemiyodum. Ebem ve doktorum çok iyiydi Allah razı olsun onlardan çok şevkatliydiler. Bir gece kalıp çıktık şimdi üç günlük olduk. Kilosu biraz düşük bebeğimin bol bol emziriyorum. İnşallah herkesin böyle güzel bir süreci olur. Bu arada kesi olmadı ama sıyrık var dikiş atıyorm hemen iyileşsin diye dedi doktor. Oda çok bi rahatsızlık vermiyor etkilemiyor beni hamdosln. Size tavsiyem nefes egzersizlerini yapıp hareketli olmak en önemlisi ben ilk gebeliğimdeki gibi pilates topundada egzersiz yaptım çok fırsatım olmasada en azından akşamları. Oda rahim ağzını yumuşattığı için daha güzel doğum süreci ilerliyor. Doktor kim diye sorarsanız İstanbul esenler avicenna hastanesi Doktor Bahar aksünger♥️