Hepinize merhaba;
Bugün bende çok şükür ki gebelik müjdemi aldım ve artık hikayemi sizlerle paylaşabilirim okuyacak olanlara şimdiden teşekkür ederim❤️
13 yaşımda küçücük bir kızdım tüm arkadaşlarım bir bir genç kız olurken ben regl olmamıştım hala 15 yaşıma geldiğim de artık bu normal değil diyip hastane serüvenim başladı doktora gittiğim de rahmimi görmedi doktor detaylı bir ultrason ile küçük bir rahim olduğu göründü sonra çapa da en yaşlı proflar ile çocuk endokrin de devam ettim orada 3 sene tedavi oldum bi Allah’ın kulu teşhis koymadı kanlarım Ankara’ya kadar gitti vaka muamelesi yapıldı, bana hiç regli olmayan bir kadın vakayım sanıyordum bir tek ben böyleyim sanıyordum büyüdükçe çevremde bu mesele duyuldu ya da yabancı biri de olsa regli olmadığımı duyan ee sen yani kısır mısın adet olmadan çocuk olmaz ki diyorlardı hep bu korkuyla yaşadım regl olmuyorum gerçekten de çocuk sahibi olabilir miyim 16 17 yaşında bir kız için ağır bir yüktü sonra çapa da boşa uğraştığımı fark ettim özele bir doktora gittim kendisi de çok başarılı ve ehil bir doktordu o da bana teşhis koymadı regl olmam için bir ilaç verdi ve o sayede 18 yaşımda ilk defa regl oldum bir mucize gibiydi… o zmanlar üni sınavına hazırlanıyorum ve bu gittiğim doktor bana kısırlık testi (şimdi bildiğimiz amh testi yaptı adına niye kısırlık testi dersin ki 🤦🏻♀️) bunu yapacağını bana 2 ay evvelden söyledi ve ben çok strese girdim üni sınavına odaklanamıyordum artık testimi verdim ve değerim orta seviye de olduğunu normal yolla%70 tüp bebek ile%100 çocuğun olur dedi ama tavsiyem erken evlen dedi bende okuma hayallerimi bıraktım bir işe girdim ve nasibimi bekledim 22 yaşımda eşimle tanıştım ve evlendik 23 yaşımda evliydim hiç korunmadan evliliğimi sürdürüyordum ama gebelik oluşmuyordu ovulasyon testi yapıyordum ama ikinci çizgi bile çıkmıyordu çünkü bende lh ve fsh hormonu yok 0.3 seviyelerinde daha ovulasyonda ikinci çizgiyi göremeyen ben için hcg testinde ikinci çizgi hayal gibiydi doğal olsun diye bitkisel ürünler macunlar nerler neler yaptım 25 kilo aldım ölümcül diyetler yaptım ama hiç işe yaramadı sonrasında bir gebenin günlüğünün sahibi olan hanımefendi bana hastalığımın adını söyledi o doktorların bile bilmediği hipogonodropik hipogonadizm hasatası olduğumu söyledi o çapa profları işin ehli doktorlar bir eczaneci kadar olamadı hastalığımı öğrendiğimde öyle mutlu olmuştum ki en azından araştıracak bir meselem var artık sonunda tüp bebek sürecine girdim herkes çok acele ediyorsun daha 1,5 senedir evlisin ne tüp bebeği onlara dedim ki ben on yıl regl olmayı bekledim ama olmadı on yıl da çocuğum olmasını mı beklicem dedim ve iğnelere başladım çok heyecanlıydım yumurtalar toplandı 5 yumurta toplanmıştı ve ertesi gün gelen aramada yumurtaların hiç biri döllenmedi diye bir telefon aldım tüm dünya başıma yıkıldı çünkü yumurta var sperm var ama döllenmemiş ( birde millet tüp bebek Allah’ın işine karışmak demiyorlar mı 🤦🏻♀️ her şey bir arada ama can veren kim? ) tüm dünyam başıma yıkıldı nasıl olmadı diye düşün düşün mahvolmuştum başka bir sorun mu var yoksa diye neyse ki öyle değilmiş sonra sürece sıfırdan başladık 19 tane yumurta toplandı ve 6 tanesi beşinci güne ulaştı biri transfer oldu 5 tane donduruldu bu defa artık bebeğim benimleydi 11 gün geçirdik beraber kan testim çok düşük çıktı ve kimyasal ile sonuçlandı yine çok üzüldüm hiç olmayacak başaramayacak mıyım diye vesveseler sardı her yanımı “Bir işi bitirince yeni bir işe koyul” bu ayetten ilham alarak yeni bir yol aradım çünkü genç bir insanım ve rahimde bir sorun yoksa niye rahim tutmasın bebeği fikri ile tanıdığım bir ebe vardı onun yanına gittim beni muayene etti neden rahmim çocuğu tutmadı diye sordum hiç regl olmadığın için rahmin güçsüz on tane tüp bebek yapsan bile tutmaz dedi bana kürler verdi rahmimi güçlendirdi bende üç aylık diyet yaptım pilatese başladım her gün 10 bin adım atacak şekilde tempolu yürüyüşler yaptım her adımda zikirler çektim ya şafi ya şafi… üç ay detokstan sonra ilaç kullanıyordum regl için regl oldum transfere hazırlanmaya başladık bu defa daha ümitliydim transfer oldum ve sefer pozitif Elhamdulillah değerim öyle yüksek ki çok mutluyum 🥰 imkansız olanı bana imkanlı kılan Allah’a şükürler olsun 25 yaşıma girdim ve inşaAllah yeni yaşıma anne olarak gireceğim on yıllık serüvenimi sizlerle paylaştım insanlar evlenince bu dertlere düşer benim girmediğim doktor gitmediğim hastane kalmamıştı artık iki yıldır evliyim ama on yıldır çocuk sahibi olamayanlar kadar yorgunum Allah herkese bu sevinci yaşatsın yaşatmakla kalmasın tamamına erdirsin kucaklamayı nasip etsin, kucaklamakla kalmasın yetiştiğini görmeyi nasip etsin 🥹🩷(Amin)
Okuyan herkese teşekkür ederim❤️