Kızlar oğlumda uzamış sarılık var, 27 günlük olduk bugün. Doktora gittik , işte kan ve idrar tahlili istedi , uzamış sarılığın altında başka sebep var mı diye.
Ben bebeğimi sarılık çıktıktan sonra ilk bir hafta mama artı anne sütü ile besledim sonra sarılık azalınca tamamen anne sütüne geçtik. Ama sarılık tamamen geçmedi maalesef. Şimdiye kadar gündüzleri bebeğim ne zaman ağlasa , ne zaman emmek istese emzirdim. Çünkü bebek ne zaman isterse meme verin diye çok duydum. Ama bu sefer de bazen az emdi bazen çok uzun emdi, öğünler karıştı haliyle.
Bugün doktorum, 3 saatte bir emzir iyice acıksın öyle emsin 30 dakika toplam emzirirsin dedi. Ağlatın bebeği gerekirse dedi. Aslında bi bakıma , 2,5 3 saatte çok güzel acıkıyor daha dolu dolu emiyor. Ama ne zaman istese verdiğimde işler karışıyordu. Sadece sütüm artar hem de oğlum iyi ve güvende hisseder diye hep verdim.
Kafam allak bullak oldu, 1 aylık olduk nerdeyse , bu 3 saat muhabbeti normal mi? Ne zaman isterse emzirin kısmı mı doğru olan? Bilmiyorum cidden :(