zlemceylan Arkadaşlar bebeğim 3690 doğdu 40 haftalık. Sarılık oldu 3350 ye düştü. 1. Ayın sonunda 3950 oldu. Şu an 2. Ayın sonuna geldik 4600 gibi hem meme hem mama gidiyoruz. Sütüm de geliyor fakat beslemiyor mu anlamadım. Mama günde 2-3 defa 30-45 cc kadar veriyorum doktor kontrolüyle. Sütümü nasıl arttırırım ve yağlandırırım acaba ?
Zarifokur zlemceylan canım kuruyemiş yeşillik meyve tüketebilirsin . Aslında su en iyi süt yapan şey . Sağım yaparak çoğaltabilirsin. Bebek ne kadar emerse o kadar çoğalır.
GirlandBoy_Mom zlemceylan canım bende mama meme gidiyorum ilk zamanlar 40 cc ile başladık sonra 60 şuan 90 cc içiyor oğlum günde 3 bazen 4 oluyor önce emiyor sonra mama alıyor sütüm yeterli gelmediğinden çocuk doktoru da 90 100 civarı ver dedi yeterli gelmiyorsa sütün bizim rutin belli rutin olunca işin daha kolay emin ol sütün yağlanması içinde badem fındık ve ceviz bunların içindeki yağlar süte karıştığından yağlı oluyor doktor öyle demişti
rainbowdash zlemceylan benim de başıma geldi bebeğim hem emdiği hem mama aldığı halde çok az kilo alıyordu beslenmene dikkat etmeye çalış canım bol su iç kuruyemiş kuru dut falan iyi geldi bana bir de mamasını bebelac olarak değiştirdim ve cc arttırdım şuan çok güzel topladı kilosunu ama ben bu süreçte çok fazla stres yaptım bebeğe yetemiyorum diye sütüm iyice azaldı maalesef sen dikkat et sık sık emzirmeye çalış doymadıgı yerde mamayı vermekten çekinme ve en önemlisi kendini üzüp stres yapma olan sütün de azalmasın benim gibi :(
alara17 zlemceylan bol bol su iç, ayrıca tahin, kuruyemiş yeşillikler, hurma yulaf vs çok iyi destek olur. Bir de ben düzenli bir haftadır bir çay tüketiyorum onun çok faydasını gördüm. Trendyoldan holivia anne çayına bakabilirisn.
zlemceylan Zarifokur sağım yapıyorum bol bol da emziriyorum ama az geliyor gibi 80 cc falan yani en azından bana göre az gibi bebeğimin kilo alımı sınırda olduğu için beslenmeme de dikkat ediyorum
zlemceylan GirlandBoy_Mom sütünü hiç sağdın mı canım benim bende mama destekli gidiyorum ama aynı zamanda sütümü de arttırmaya çalışıyorum anne sütü ağırlık gitmek istiyorum
Mummybaby zlemceylan sağımla emme arasında çok fark var canım bir de çok emzirdikten sonra meme boşken sağınca memelere süt daha hızlı geliyor.
GirlandBoy_Mom zlemceylan sağım yapmıyorum canım bebeğim sürekli emiyor bi küçük kızım da olduğundan dolayı vakit bulamıyorum gece ful emiyor mama vermiyorum gündüz meme mama şeklinde gidiyorum oğlum 3515 doğdu enfeksiyon vardı 3100 e düştü ertesi gün 5 gün küvezde kaldı çıktığında doğum kilosnu gelmişti
zlemceylan GirlandBoy_Mom 5 günde iyi doğum kilosunu çabuk yakalamış canım benim benimki de yavaş kilo alıyor ravla lohusa yağı sipariş verdim bakalım umarım faydasını görürüm
GirlandBoy_Mom zlemceylan sağım yaparak çoğaltabilirsin canım öyle öyle süt üretiyor memeler ben vakit bulamadığımdan yapamıyorum sana tavsiye ederim ama inşallah yağında faydasını görürsün dediğim gibi badem ceviz ve fındık ye mutlaka suyuda eksitme
likapaa53 Kimyon çayı Lactamax takviyesi Momstok anne çayı İncir uyutması tarifi Bol su Çok güzel süt oluyor