Herkese merhabalar
Son günlerde hamilelikten bıkıp “yeterrr doğurmak istiyoruuumm” diye forumda geziniyordum, çok şükür bugün ben de doğurdum.
Süreci hızlıca özetliyorum benim gibi kafasında soru işareti olanlar içinn
Sabah çok yorgun uyandım, 4 te doktor kontrolüm vardı ve 40+3 hala doğurmadım sezaryen için gün alayım diye düşünürken arkadaşım beraber çalıştığı ebeyi bana yönlendirdi, sabah 11 gibi ebe eve gelip muayene ve sıyırma dediği bi işlemi yaptı ve 3 cm açıklık yaptım sana bugün doğurursun dedi gitti… Ben pek inanmadım açıkçası günlük hayatıma devam ettim, 13.30 gibi ara ara adet sancısı gibi sancım oluyordu ama bu kadar basit değildir diye ciddiye almadım, dakika bile tutmadım, bu arada saat 16.00 oldu ve doktora gittiğimde pek iyi durmuyorsun gel açıklığına bakalım dedi dr, ve 5 cm açıklığın var gece doğurabilirsin diyerek hastaneye gitmemi istedi. Hastaneye gittiğimde saat 5ti, sancılarım ansızın arttı ve şiddetlendi öyle ki direk doğumhaneye aldılar, sonra biraz pilates topunda hareket et diye odaya gönderdiler, odaya girdikten 5 dk sonra sancı aralığım 2 dkya düştü tekrar doğumhaneye alındım ve açıklığım 8 cm olunca doktorum geldi ve sancıyla beraber ıkınmaya başladık, yaklaşık 15-20 dk sonra 19.00 gibi bebeğim doğmuştu. Süreç kesinlikle kolay değil sancıların şiddeti baya yoğun ama doğru ıkınma çok önemliymiş kızlarben başta ıkınamadım ama son ıkınmalarımda artık anlamıştım tamamen kabız olduğunuzu ve büyük abdestinizi yapmaya çalıştığınızı düşünün var gücünüzle ıkının ! :)
Kalan herkese başarılar diliyorum