Kukoss Rhal banada nobetci doktor yazmisti benim tup bebekcim kasik agrim vs oldugunda progestanin fitilini kullandırtmisti mesela oyuzden tereddut etmistim
tonymontana Kukoss 17. haftada dogum sancim ve kasilmalarim basladi 36. haftaya yani kizim dogana kadar kullandim riskli gebe oldugum halde boyle bir riski olsa verirler mi sizce rahmin sert olmasi bebegin sıkışmasi ve strese girmesi demektir
myangelson Kukoss rahimi yumuşatıp yumusatmamssi hakkında bilgim yok ama kramplara, kasılmalara iyi geliyor. Erken doğum riski olanlara genelde magnezyum başlarlar mesela. Yani yumuşama yapsa verilmez bence. Normal doğum bekleyenlerden de doğuma yakın keserler kasilmayi onlemesin diye benim sezaryendi sonuna kadar kullandım
myangelson Kukoss yani doguma yakın rahim yumuşamış falan diyor doktorlar normalde yumuşak olması beklenir mi bilemedim 😄 ilk defa duydum böyle birşeyi zaten 😄
Muallim3 Ben hamilelikten önce de kullanıyordum. Regl ağrılarını hafifletiyor. Hamilelikte ayrıca bebeğin kemik oluşumunda da faydası var. Kalsiyum, magnezyum ve D vitamini kemikler için çok önemli.
Kukoss Muallim3 ayriyeten kalsiyum vitamini kullanmiyorum da toplu vitamin icinde var sanirim ama bikac gündür fena kemik kas agrim var galiba gerekicek bidahaki kontrolde soylicem
Cat98 Leontiine magnezyumu multi vitaminden harici olarak mı kullanıyoruz yani ikisi beraber mi kullanılıyor benim de kasık ve kemik ağrım çok oluyor
Leontiine Cat98 benim içtiğim multivitaminin içinde var ama çok düşük dozda olduğu için onun haricinde kullanıyorum faydasını gördüm hiç ağrım olmuyor diyemem tabi ama en azından minumuma düşürüyor ağrıları
Cat98 Leontiine teşekkürler mutlaka doktora sorucam umarım kullandırırlar gerçekten sağa sola dönerken bile kasığımın acısından yatakta 10 dk da sağdan sola dönebiliyorum🥲
mavideniz9696 Kukoss hiç duymadım rahmi yumuşattını falan. Hamilelikte çok önemli bir şey karın kasılmalarını ve erken doğumu önlüyor magnezyum tahmin ettiğiniz gibi zararı olacak bir şey değil. Rahim kasılmaları magnezyumla önlenmezse asıl o zaman erken doğum riski oluşur. Ben 16. Haftadan beri kullanıyorum hemde günde 2 tane. Sen burada okuduklarına inanma burada herkes çok bilmiş doktordan daha iyi biliyorlar
Kukoss mavideniz9696 bende kullaniyorum kac gundur, kemik agrilarim icin yazilmisti, bacak agrilarim basladi birde yukari ciktigi icin kasik agrilarim içiyorum valla
Busraaaakkk Kukoss En doğru bilgiyi doktorundan öğrenebilirsin canım ki o da söylemiş zaten. Burada çoğumuz fikir alışverişi yapıyoruz ama kaynak nedir bilmek lazım araştırmak lazım ya da… Zararlı bir şey olsa doktor yazmaz diye düşünüyorum 🤷🏻♀️
Kukoss Busraaaakkk bana nobetteki doktor yazmisti ama basladim ya iciyorum gunde bir dogru soyluyosun 🥰